Bemutatták a makói református egyház történetéről szóló könyvet

A Békéscsaba is legyűrte a Makót
2017-11-20
Halálos építkezési baleset Makón – vádat emeltek a munkáltatóval szemben
2017-11-20

[ad 2] [ad 5]

Vasárnap délután mutatták be a Szirbik Miklós Egyesület gondozásában megjelent tanulmánykötetet, amelynek Tanulmányok a Magyarországi Református Egyház makói gyülekezeteinek történetéből a címe. A kötet megjelentetését a Reformáció 500 emlékbizottság támogatta.

A 9 szerző közel 170 oldalon mutatja be a makói reformátusok történetét. Kondrát Zoltán, a Makó-Belvárosi Gyülekezet elnöklelkészének előszava után Zeitler Ádám írása olvasható a makói református templomokról. A történész, települési képviselő írt még a Szikszai- és Szirbik-szobrokról, valamint Szirbik Miklós sírhelyének megújulásáról. Vizi Dávid Máté a református felekezetek oktatását mutatja be az 1930-as évekig, majd Urbancsok Zsolt levéltáros folytatja a történetet 1939 és 1945 között. Marosvári Attila tollából 1945 és 1956 közötti rész olvasható, A makói református egyház a „keskeny úton” címmel. Forgó Géza írta a Szikszai György Református Általános Iskola történetét, szintén tőle olvashatjuk Etsedi Miklós és Szikszai Benjámin prédikátorok életrajzát. Az életrajzi témájú tanulmányok sorát gazdagítja Kotormán István Szikszai Györgyről és Pál Lászlóné Szirbik Miklósról szóló írása. Ocsovszkiné Joó Judit tanárnő a Juhász Gyula Református Gimnázium történetét mutatja be a könyvben.

A könyvbemutató áhítattal kezdődött, majd a szerzők egyenként kiemelhettek egy-egy fontos, vagy számukra kedves részletet a könyvből. A bemutató szeretetvendégséggel zárult.

[ad 7]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!

Sikeresen feliratkozott!

Egy ismeretlen hiba lépett fel. Kérjük próbálja újra!

A www.mcsipos.hu felhasználhatja a megadott információkat, hogy kapcsolatba lépjen Önnel és marketing célra használja fel azokat.