Körözés alatt álló bűnözőt fogott el a rendőrség, a jobbikos polgármester segítségével

Állatmentés és állatvédelem egy napon
2017-11-20
Okmányokkal jöttek a migránsok Nagylaknál és Csanádpalotánál
2017-11-20

[ad 2] [ad 9]

Vajda Norbert, a békés megyei Végegyháza jobbikos polgármestere arról számolt be, hogy nagyon jó a kapcsolattartás és az együttműködés a rendőrséggel, aminek az is köszönhető, hogy két hét alatt a harmadik bűnözőt fogták el a településen – számol be a videk.ma.

A tegnapi nap folyamán a helyi körzeti megbízott arról tájékoztatott, hogy van még egy körözés alatt álló végegyházi lakos akit nem találnak! – kezdte személyes beszámolóját a polgármester, amit azzal folytatott, hogy sötétedés után Andrej Attilával, a Magyar Önvédelmi Mozgalom helyi vezetőjével elmentek megnézni a keresett személy lakását, ahol észre is vették, hogy némi fény szűrődött ki az ablakon.

– Értesítettem a rendőrséget, akik gyorsan ki is értek  és körbezártuk a lakást, majd nem sokkal később el is fogtuk közös erővel a lopásért körözött személyt! Én, mint polgármester, ahogyan ígértem a választási kampányomban is, mindent megteszek a közbiztonság javulásáért, ezért is töltöm rengeteg szabadidőmet a települést járva nappal és éjszaka. Mindent el fogok követni azért, hogy a településen megszüntessük a bűnözést, és mindenkivel betartassuk az együttéléshez szükséges normákat – közölte a portálnak.

A rendőrség beszámolójából kiderül: két elfogatóparancs volt érvényben a szentlőrinckátai férfi ellen, akit 2017. november 16-án, hajnalban fogtak el.  A házat, ahol lakott, 3 óra 45 perc körül vették körbe a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei. Miután felszólításukra a férfi nem jött ki, az épületet átkutatták és az egyik szobában megtalálták. A 29 éves férfi ellen a Miskolci Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja zaklatás, a Nagykátai Járásbíróság lopás miatt adott ki elfogatóparancsot. A férfit a Gyulai Rendőrkapitányság őrizetbe vette és a rendőrkapitányság munkatársai értesítették a körözését elrendelő bíróságokat.


A Békés megyei polgármesterről többször írtunk. Vajda Norbertet áprilisban választották meg a település élére, júniusban pedig Zeitler Ádám, a Jobbik makói alelnöke, valamint a Magyar Önvédelmi Mozgalom makói szervezetének képviselői látogatták meg. A faluvezető szeptemberben járt Makón, erről dr. Kiss Attila számolt be facebook oldalán:

[ad 7]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük