Okmányokkal jöttek a migránsok Nagylaknál és Csanádpalotánál

Körözés alatt álló bűnözőt fogott el a rendőrség, a jobbikos polgármester segítségével
2017-11-20
Több épület is lángra kapott Makón a hétvégén
2017-11-20

[ad 2] [ad 14]

Nagylaknál két járműben öt iraki határsértő jelentkezett belépésre, a közös ellenőrzést követően a román hatóságok a migránsokat és a sofőröket is előállították. Csanádpalotánál egy bolgár járművezető három utasa mások nevére kiállított okmányokkal akart belépni.

A román állampolgárságú járművezetők 2017. november 19-én 23 óra 20 perckor akartak az ország területére belépni a Nagylak Közúti Határátkelőhelynél. A magyar és a román rendőrök közös ellenőrzés során megállapították, hogy az autókban utazó további öt fő mások nevére kiállított román okmányokkal akarta átlépni a határt.

Előállításukat követően a migránsok magukat iraki állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Velük és a sofőrökkel szemben a román határrendőrség indított eljárást.

A sofőr és három utasa személygépjárművel akart belépni Csanádpalotánál 2017. november 30-án 0 óra 30 perckor. Az utasok bolgár személyazonosító igazolványt adtak át a rendőröknek. A magyar és a román közös ellenőrzés megállapította, hogy az okmányokat mások nevére állították ki, ezért őket a román hatóság munkatársai előállították. A magukat török állampolgárnak valló férfiak magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A sofőrrel és a migránsokkal szemben a román határrendőrség indított eljárást.

(police.hu)

[ad 13]

1 Comment

  1. Biggy szerint:

    amúgy november 21 van

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük