Már óvodás korban eldönthetik, milyen hangszeren tanuljanak

Migránsok egy bolgár kisbuszban Csanádpalotánál
2017-12-09
Még Makóról is bekerülhet bárki a válogatottba
2017-12-09

[ad 2] [ad 3]

A Bartók iskolában tanulható hangszerekkel és magával a zeneoktatással ismerkedtek az óvodások szombat délelőtt. Ezen kívül volt táncház és kézműves foglalkozás számukra.

Hangszersimogató – ez volt a neve a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók épületében szervezett programnak. – Az a célunk, hogy a szülők átgondolhassák, kiválaszthassák az áprilisi meghallgatásokig, hogy melyik hangszeren tanuljon gyermekük jövő ősszel – tudtuk meg Borkáné Dudás Mónikától. Az intézményvezető hozzátette: akik ilyenkor eljönnek, azok általában ide is fognak beiratkozni.

Érdeklődők a város minden óvodájából érkeztek, összesen 10-12 gyermek és szüleik. A környező falvakból nem jöttek, hiszen az intézménynek Királyhegyesen, Apátfalván és Csanádpalotán van iskolája, így a hasonló bemutatókat ott helyben tartják meg.

Februárban az általános iskola ének-zene tagozatát szeretnék megmutatni; emellett minden hétfőn van ,,iskolakóstolgató”, amikor az érdeklődők foglalkozásokon vehetnek részt, megismerhetik az iskolát; szerdánként pedig ,,zeneóvodát” tartanak.

[ad 1]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük