A több 100 milliós batidai vadászkastély nem Lázáré, csak a körülötte levő földek

A szakszervezet szerint trükköznek a bérekkel a gumigyárban
2018-01-02
A nap képe
2018-01-03

[ad 2] [ad 5]

Újabb részletek derültek ki a Maroslele és Batida között található rejtélyes kastélyról, melyről legutóbb ősszel írtunk.

A Magyar Narancs birtokába jutottak földhivatali térképmásolatok és tulajdoni lapok. Ebből kiderül, a vadászkastély egy olyan 3054 négyzetméteres területen fekszik, amit teljes egészében Lázár János édesanyjának 1,8 hektáros földje vesz körbe. A miniszter édesanyjához ugyanabban az évben került a föld, amikor Kulik Jenő megvette a vadászkastély területét. Az épületek környezetében további két olyan földrészlet van, amely Lázár édesanyjáé; ezek 2015-ben és 2016-ban kerültek a nevére. Lázár Jánosnak is van olyan földbirtoka, amely majdnem szomszédos a kastéllyal, mi több, a két fia nevén is van ott egy földrészlet. Ezek összesen 40,45 hektárt tesznek ki.

Összegezve: Lázár János bizalmasa vásárolt egy kis területet, ahova építtetett egy vadászkastélyt, de ezelőtt és közvetlenül ezután a miniszter és családtagjai megszerezték a szomszédos területek nagy részét, köztük azt, amely teljesen körbezárja az épületeknek helyet adó ingatlant. Az is furcsa, hogy a kastélyhoz a közútról egy hatalmas kapun – és egy kocsiban ott ülő biztonsági őrön – keresztül lehet bejutni, amely annak a kerítésnek a része, amelyet a Lázárékhoz tartozó földek egy része köré húztak.

Miből?

A Magyar Narancs több olyan hódmezővásárhelyivel is beszélt, akik jól ismerik Kulik Jenőt, és ugyan nincsenek tisztában az ügyvéd minden egyes bizniszével, de mindannyian kizártnak tartják, hogy a luxusingatlan kialakítására lett volna saját tőkéje. Ráadásul Kulikról nem is tudják, hogy nagy vadász lenne, nem úgy, mint Lázár János, aki annak a vadásztársaságnak a tagja, amelynek a területe éppen a vadászkastély környékén fekszik. A fentieken túl is vannak arra utaló jelek, hogy a miniszternek az általa közölteknél több köze lehet az ingatlanhoz.

A Magyar Narancs találkozott egy olyan vállalkozóval, aki bemutatott nekik több bizonyítékot arra, hogy az építkezés egyik elemének kivitelezéséhez tőle is kértek árajánlatot. Megkapták azt a dokumentációt is, amelyek alapján elvégezhette volna a munkát. Ő akkor állt el a megbízástól, miután megtudta, hogy „kinek a képe rajzolódott ki a háttérben”. Mint elmondta, az árajánlat összeállításához szükséges konzultációk során is előkerült Lázár János neve. Ugyanez a vállalkozó beszélt arról, hogy az általa látott tervekből könnyen megállapítható volt: a teljes beruházás értéke több száz millió forint lehetett, és a költségeket tovább emelhette a belső kialakítás, amelyre külön lakberendezővel szerződtek.

[ad 4]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük