Continental: a szakszervezet megnyilvánulása valótlan és feszültséget keltő

Egy független polgármesterjelölt indul Vásárhelyen a Fidesz ellen
2018-01-06
A nap képe
2018-01-07

[ad 2] [ad 12]

,,A szakszervezet szerint trükköznek a bérekkel a gumigyárban” – ezzel a címmel írtunk cikket kedden. Bár a Délmagyarország nyomán közzétettük a Continental álláspontját, a cég vezetése szerint mégsem, ezért szerkesztőségünknek küldtek egy több pontból álló közleményt (amely részben ugyanaz, amit már egyszer megjelentettünk):

  • A Continental Contitech Fluid makói gyárában 2017. novembere óta folyamatos egyeztetésben vagyunk a szakszervezetekkel a béremelés témájában.
  • A makói üzemben azonos feltételekkel ajánlunk két komponensű béremelést a munkatársainknak, mint ahogy azt a váci gyáregységünkben tettük. Egyrészt beszélünk egy, a magyar átlagos béremelés feletti bértömeg emelésről. Másrészt, ezen a bértömeg emelésen felül további alapbér emelésről, mely a bérszerkezet átalakításából eredően a fix bérrész növeléséből ered a mozgó bérrész csökkenésével.
  • Hangsúlyozzuk, hogy a váci üzemünkben ugyanezen feltételeket már elfogadták a váci szakszervezeteink és az ottani munkatársaink is, ezek már 2018. janáurjában életbe is lépnek.
    Makón több szakszervezetünk van, melyből a VDSZ korábbi állítása szerint a makói munkatársak nem fogadják el a váci munkatársak által már elfogadott feltételeket, azonban másik makói szakszervezetünk, ContiTech Dolgozók Független Szakszervezete indokoltnak látta közvetlenül, hitelesen felmérni a munkatársi álláspontokat, nem pedig néhány szóbeli véleményre alapozni minden munkatárs véleményét. Ez a munkatársi felmérés várhatóan 2018. janáurjában elkészül és úgy a makói Kollégák valós véleményét megismerve, előre mutatóan folytatjuk a bértárgyalásokat.
  • A váci és makói munkaerőpiaci- kihívásokkal kapcsolatban szeretnénk kiemelni azt a valótlan állítást, hogy Vác térségében “kisebb a munkaerőhiány” nem igaz, mivel a főváros közelsége és a térségi munkáltatói kínálata jelentős munkaerő- kihívást jelent.
  • A címmel kapcsolatos további észrevétülünk, hogy a makói gyáregységünkben mivel nem gumigyártási tevékenység folyik, ezért nem a valóságot fedi a “gumigyár” kifejezés.

Összefoglalva közlésünket, a szakszervezet valótlan és feszültséget keltő megnyilvánulására, a Continental csoport magyarországi tevékenységével, előre mutató magatartással felelős és fenntarthatósági szemléletű munkáltatóként szeretne továbbra is hozzájárulni a magyar gazdaság a magyar GDP- hez és társadalmi értékekhez, mint meghatározó munkáltató Magyarországon.

[ad 13]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük