A nap témája: Így vegyünk búcsút a karácsonyfánktól
2018-01-06
Halottaknak is küldött csekket a Fidesz
2018-01-06

[ad 2] [ad 3]

Állatvédelmi képzést hirdet a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete! Mert ha valaki arra adja a fejét, hogy állatvédő legyen, nem elég az állatok szeretete, sokat kell tanulnia. Ismernie kell az állatok gondozását, egészségvédelmét, az állatvédelmi törvényeket, a hazai állatvédelmi helyzetet. Hisszük, csak felkészülten válhatunk felelős állatvédővé! – írja közleményében az egyesület.

Mi, a Szegedi Cicamentők hosszú évek óta dolgozunk azért, hogy jobb helyzetben legyenek állataink. Hitvallásunk a felelős állatvédelem, a szemléletformálás és a szakmai utánpótlás nevelése. Ezért hirdetjük meg

első, alapfokú állatvédelmi képzésünket!

Január 27-én, 9 és 15 óra között, a szegedi Senior Centerben egész napos ingyenes szeminárium keretében sajátíthatják el a résztvevők a felelős állatvédelem legfontosabb ismereteit. Szó lesz az aktuális állatvédelmi törvényekről, az állatmentés tudnivalóiról, és a legfontosabb állatvédelmi ügyről, a kóborállat-problémáról, annak megoldási lehetőségeiről.

Képzésünket nemcsak szakembereknek, hanem az állatvédelem iránt elkötelezett, a környezettudatos gondolkodást szem előtt tartó érdeklődőknek is ajánljuk. Programunk egyben a III. Csongrád megyei Állatvédelmi Konferencia a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete szervezésében.

Hisszük, minden embernek tisztában kell lennie saját és állataik törvényben megszabott jogaival, és egy felelős állatvédőnek tudatosan kell végeznie feladatát! Mert ellenkező esetben többet ártunk az állatoknak, mint segítünk.

Részletes program:

9-12 óra – Aktuális állatvédelmi törvények Magyarországon

Dr. Czerny Róbert, környezet- és állatvédelmi szakjogász

12-13 óra – ebédszünet (képzésünk résztvevőit megvendégeljük)

13-13.30 óra – Kóbor-probléma; a kóbor macskák mentése

Nyitrai Ágnes, okleveles biológus, állatvédőr, egyesületi elnök

13.30-14 óra – Állat-egészségügyi helyzet a kóbor állatokat fogadó intézményekben

Mészáros Gabriella, MÁOSZ – elnök, SUST – magyarországi képviselő

14-14.30 óra – A PDF Állat- és Környezetvédelmi Alapítvány oktatási programja

Hajnal Gyöngyi, bölcsész-kutató, egyetemi tanár, alapítványi elnök

14.30 óra – Szakmai konzultáció

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A képzés támogatója a Magyar Állatvédők Országos Szervezete. További információ kérhető a cicamentes@gmail.com email címen, illetve a +36 30/224-4208-as telefonszámon.

A jelentkezési lap letölthető:

https://www.facebook.com/events/155866808378327/

https://www.facebook.com/cicamentok.szeged/

www.szegediciamentok.hu

A jelentkezési lapot kérjük a szeci18@gmail.com email címre, vagy a 6722 Szeged Kossuth Lajos sugárút 9-13. postacímre, a Szegedi Cicamentők nevére elküldeni!

[ad 5]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük