,,Egy olyan emberre mutogat, aki már nincs közöttünk, és aki a településért élt–halt”

A makóiak mindent megtettek a színház megmentéséért, mégis lebontották
2018-01-10
A nap idézete
2018-01-11

[ad 2] [ad 7]

Tisztelt Polgármester Asszony! Az összes eddig megjelent nyilatkozatában csak hárít és hárít, de meg is hazudtolja önmagát, hiszen minden egyes nyilatkozata tartalmazza a bűvös mondatot: „a polgármesteri munkakör átadásával szembesültem a problémával”. Ha Ön valóban szembesült a problémával, akkor magyarázza már meg a lakosoknak, hogy: miért nem tett korábban megoldásokat arra, hogy ez a helyzet elkerülhető legyen? Ha látta a problémát, akkor miért kellett felújításokba és új bútor vásárlásába bocsátkoznia? – így kezdődik az az írás, amit egy csanádpalotai lakos írt Nyergesné Kovács Erzsébetnek. Megkerestük a polgármestert, ha válaszol, közzétesszük oldalunkon.

A névtelenséget kérő író azt rója fel a városvezetőnek, hogy egy olyan emberre mutogat Kovács Sándor személyében, aki már nincs közöttünk, és aki a településért élt–halt. Kíváncsi, miért kell külsős könyvelő céget foglalkoztatni, miért ők könyvelnek.

,,Ha csak 4-5 fő dolgozik könyvelőként, akiknek a havi bérét csak 100.000.- Ft-tal számoljuk, az havi 4-500. 000.- Ft kiadást jelent. Jelen esetben ez pénzkidobás! Nyilvánvalóan Ön is – mint a településen élő lakosok egy része – tisztában volt a hivatal pénzügyi helyzetével, hiszen a szóban forgó időszakban az Ön lánya is a hivatalban dolgozott. A kialakult pénzügyi helyzetet a folyamatos létszámcserével magyarázza. Arról miért nem beszél, hogy az Ön polgármestersége alatt egy egész hivatal távozott már Ön miatt?”

– írja.

Szerinte Nyergesnének is köze van a kialakult helyzethez:

 • a 60 és a 90 napnál régebbi tartozások már az Ön polgármestersége alatt keletkeztek, ezért Ön a felelős. Hogy lehet megengedni egy önkormányzatnak azt, hogy ilyen régi kifizetetlen számlái legyenek? Feltételezhető, hogy nem egy fizetési felszólítást kaptak erre vonatkozóan, amit nyilvánvalóan Ön és a Jegyző Asszony is látott. Ha az áramszolgáltató már kikapcsolási értesítőt küld, akkor nem 1-2 elmaradt számláról beszélünk.
 • miért kellett a férjének nagy összegű végkielégítést fizetnie, majd újra alkalmaznia?
 • a lányának miért kellett plusz juttatást fizetnie az ellátandó feladataiért ?

A levélíró szerint ha a hivatal és a képviselő–testület között működne a kommunikáció és havi szinten, az adott hónapra vonatkozó pénzügyi kimutatás kerülne eléjük, akkor nem lenne ekkora hiány.

[ad 9]

4 Comments

 1. Iszlai tünde szerint:

  Hát kedves Nyergesné Gratulálok,hogy a falut teljesen kifosztotta ! Báár,nem is lehetett másra számítani. Kapkodna csak nincs hova ! A lányának meg a férjének nem kelett volna plusz juttatások meg a milliós végkielégítés,meg a nagyzolásra vitt új autók !
  Tessék elköltötte a falu pénzét ! Amit inkább munkalehetőségre meg a rászorult emberekre költötte volna ! Reménykedem benne,hogy a falu összefog maga ellen és jól seggberúgják,hogy úgy repüljön onnan hogy a lába sem érje a földet !

 2. Bakos István szerint:

  Tisztelt Csanádpalotai Lakosok.

  Abban a szerencsébe volt részem, hogy hét évet dolgozhattam Nyergesnével az Önök jelenlegi polgármesterével. Ennyi idő elegendő ahhoz, hogy valakit megismerjünk emberi oldaláról és szakmai oldaláról egyaránt. A polgármester asszonyról csak elismerő hangon tudok nyilatkozni. Ő egy szorgalmas, szakmailag felkészült, becsületes ember.
  Megdöbbenéssel olvasom ezt a szándékában is tisztességtelen fércmunkát, amivel megpróbálják belekeverni a megválasztása előtt történt eseményekbe. Már-már olyan következtetést levonni, mint ha Ő lenne a felelős Csanádpalota jelenlegi nehéz helyzetéért. Nem gondolja a cikk szerzője, hogy valakit minden előzetes vizsgálat nélkül megvádolni az nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás? Olyan nevetséges dologra hivatkozik a cikk szerzője, hogy a z eredeti levél szerzője nevének elhallgatásét kérte? Ha Ő nem merte vállalni nevével a mondandóját, mert vagy nem igaz vagy a címzett nem Nyergesé lenne, miért érezte a cikk szerzője úgy, hogy ebbe a zavaros ügyben neki kell megszólalni? Amikor a Nyergesné leányát és férjét is bele keverte az ügyben, akkor már az ügyet nem ismerők számára is világossá vált, hogy itt nem mással van baja a kéretlen cikk szerzőjének, mint a polgármester asszonnyal. Még valamit érdemes megjegyezni. Ha egy vezető ember, pláne ha az illető első számú vezető,- lemond,- leváltják,- vagy elhalálozik, felelősséggel tatozik az általa vezetett intézményért, azon időszakra nézve, míg ott tevékenykedett. Az elhalálozott már felelősségre nem vonható, de a felelősség megállapítható és a felelősök köre meghatározható. Arra még nem is gondolt a cikk szerzője, hogy a város lakói miért választottak képviselő testületet? Arra sem, hogy a testület milyen felelősséggel tartozik döntéseiért? Illene elkezdeni a tájékozódást, mielőtt egy nemrég megválasztott ember nyakába kezdenék varrni, eléggé el nem ítélhető módon, mások sarát.
  A város lakói tartsanak ki megválasztott polgármesterük mellett, hisz Ő egy talpig becsületes és TISZTESSÉGES ember. Van egy nagy hibája. Szereti, ha munkatársai dolgoznak. Azt is szereti, ha értenek a szakterületükhöz. A munkáját szolgálatnak tekinti és mindenkitől hasonló hozzáállást vár el. Mi mezőkovácsháziak ezt a tulajdonságát szerettük legjobban.

  Bakos István.

 3. Egy aggódó csanádpalotai polgár szerint:

  Kedves Bakos István ! Ön bizonyára abban a szerencsés helyzetben volt , MI pedig abban a SZERENCSÉTLEN helyzetben vagyunk hogy megismerhettük “pártfogoltja” munkáját. Ha annyira jó munkaerő volt , akkor miért hagyta ott Önöket, Mezőkovácsházát, mikor ott is csődbe vitte a települést ? Erre gondolom már nem emlékeznek , de vannak akik igen ! SŐT ! Az igazat szóló “pletykák ” többről is szólnak. Szóban forgó emberünk 2 évnél többet egy munkahelyen sem tudott eltölteni , ahonnan elment örömvacsorákat rendeztek kollégái. 30 év bolyongás után vissza tér hőn szeretett városkájába immár polgármesterként, majd lakberendezéssel, bútorcserével és közel fél év hozzá nemértéssel , emberi kicsinyességével a földdel egy szintre tette a települést. Vezetői alkalmatlanságát többek közt ezzel is bizonyította. Reménykedünk abban, hogy ISMÉTELTEN elhagy bennünket …..

 4. Bakos István szerint:

  Kedves Aggódó, de a saját nevét nem vállapó csanádpalotai polgár.

  Nem tudom, hogy honnan származik az információja, de tudatom Önnel, hogy Nyergesné Mezőkovácsházán köztiszteletnek örvendett. Tisztelte a város lakossága és szerették a munkatársai. Kimagaslóan jó szakember volt, aki megszervezte a hivatalt és kemény kézzel irányított.Azon kevés vezetők közé tartozott, aki saját magát sem kímélte. Sikereres évek után, ami nem két év volt, mint ahogy gúnyosan megjegyzi, olyan ember tanácsolta el a jegyzői állásából, aki nem töltötte ki a mandátumát és utána sem tudott más munkahelyen maradandót alkotni, mivel elküldték. Nagyon rosszak az információi mikor azt írja, hogy csődbe vitte a városunkat. Ezt egy jegyző nem is tudja megtenni, még ha akarná sem. Hogy miért ezt Ön is tudja. Aki így tud vádaskodni mint Ön, annak van fogalma arról, hogy a város gazdálkodása hogy működik, hisz pontosan azokról akarja elterelni a figyelmet, akik a valódi felelősök. Nyergesné irányításával a mezőkovácsházi Önkormányzat egy ciklus alatt 2,2 milliárd forint értékű vagyongyarapodást produkált. Ha Csanádpalota lakossága odaáll Nyergesné mellé úgy mint azt Lázár János miniszter Úr is tette, kiemeli a városukat a kátyúból. Egy biztos, hogy a jelenlegi helyzetért felelősök sem aludhatnak nyugodtan. Nem azért mert a polgármester asszony bosszúálló, hanem azért mert neki egy mélyreható vizsgálat kezdeményezése törvényben előírt kötelessége. Valamit viszont nem értek az írásában. Tessék elmagyarázni, hogy tudta egy újonnan megválasztott polgármester az Ön szavai szerint” közel fél év hozzá nemértéssel , emberi kicsinyességével a földdel egy szintre tette a települést.”??? A Nyergesnének a “bűne” csupán annyi, hogy felfedte a régóta takargatott ügyeket. Mivel nem két forintról van szó, erre úgy is a bíróság teszi rá a pontot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!

Sikeresen feliratkozott!

Egy ismeretlen hiba lépett fel. Kérjük próbálja újra!

A www.mcsipos.hu felhasználhatja a megadott információkat, hogy kapcsolatba lépjen Önnel és marketing célra használja fel azokat.