Vásárhelyen nem indít jelöltet a Jobbik, a független indulót megfelelőnek tartják

Csendes gyertyagyújtás a hősi halott magyar katonák előtt
2018-01-11
Pénzt vett ki a talált pénztárcából, az okmányokat kidobta
2018-01-11

[ad 2] [ad 5]

Sok találgatás és álhír látott napvilágot a hódmezővásárhelyi polgármester-választásról, hogy az ellenzéki pártok indítanak-e saját jelölteket, vagy támogatják a függetlenként induló Márki-Zay Pétert. Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója szerdán közleményben erősítette meg, hogy pártja nem indít egyéni jelöltet, Márki-Zay-t pedig alkalmasnak találja a város vezetésére.

„A Jobbik Magyarországért Mozgalom azt a döntést hozta, hogy nem indít pártszínekben saját polgármesterjelöltet a hódmezővásárhelyi időközi választáson” – írja közleményében a pártigazgató.

Mint fogalmaz: a függetlenként induló Márki-Zay Péter személyében egy olyan becsületes, a helyi közösségért áldozatkész, a hódmezővásárhelyi lakosokért érdemben tenni akaró embert ismertek meg, akinek nemzeti-keresztény gondolkodása és konzervatív értékrendje közel áll a Jobbikéhoz is.

„A helyi fideszes megfélemlítéssel szembeni bátor kiállása pedig elismerésre méltó. Eddigi ismeretségünk alapján mind emberileg, mind szakmailag alkalmasnak érezzük arra, hogy a jövőben polgármesterként vezesse és felvirágoztassa Hódmezővásárhelyt, amennyiben bizalmat szavaznak neki az emberek.

A Jobbik országos vezetése ugyanakkor tiszteletben tartja Márki-Zay Péter függetlenként való indulását, így nem is döntött a támogatásáról, hiszen ennek a helyhatósági választásnak a hódmezővásárhelyi emberek életéről kell, hogy szóljon, nem a pártok országgyűlési választási kampányának csatazajáról.

A Jobbik országos vezetése továbbra sem egyeztet választási együttműködésről balliberális pártokkal, sem országosan, sem a Csongrád megyei város esetében.”

– tette hozzá Szabó Gábor.

A Jobbik, mint minden választás kapcsán, most is fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy minél többen éljenek szavazati jogukkal, hozzanak felelős döntést saját városuk jövőjéről.

[ad 3]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük