A csillagokat is leígéri a kormány az egészségügyben – Makóra is jut pénz

A Jobbik szavak helyett tettekkel erősítené meg a kis- és középvállalkozókat
2018-01-13
A nap képe
2018-01-14

[ad 2] [ad 1]

Összesen 4,25 milliárd forint támogatást kaptak a kórházak struktúraváltó fejlesztések előkészítésére az év végén – közölte Németh László az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója csütörtökön Makón.

A fejlesztések a betegellátás színvonalának emelését, a munkakörülmények javítását, a takarékosabb gazdálkodást szolgálják – mondta Németh László. A pályázaton elnyert forrás az ÁEEK 96 intézményében lehetővé teszi a későbbi fejlesztésekhez szükséges kiviteli tervek elkészítését, így az előremutató beruházások költségei pontosan meghatározhatók lesznek – írja az MTI.

Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója elmondta, az intézmény csaknem 30 millió forint pályázati forrást nyert el. 18,5 millió forintból felújítják az évente több mint kétszázezer pácienst fogadó járóbeteg szakrendelő melletti negyven férőhelyes parkolót. Emellett elkészül a korábbi véradóállomás megüresedett épületének rekonstrukciós terve.

A kórház hosszú távú fejlesztési koncepciója alapján ebben fizikoterápiás központot alakítanak ki, ahol évente mintegy 20 ezer beteg vehet majd részt gyógytornán, illetve mozgásszervi rehabilitációs kezelésen. A fejújítás az előzetes becslések alapján 280 millió forintba kerül majd – tudatta a főigazgató.

(napi.hu)

[ad 14]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük