,,Egyetlen célja az volt, hogy lerombolja, amit édesapánk éveken át felépített” – megszólalt az elhunyt polgármester fia

Társasházi tűzesetek – fontos a megelőzés, a szabályok betartása
2018-01-19
Írásbeli figyelmeztetést kapott a makói gyepmester
2018-01-19

[ad 2] [ad 9]

Szeretnék kiállni elhunyt édesapám, Kovács Sándor, volt csanádpalotai polgármester védelmében, az elmúlt hónapokban a sajtóban megjelent csőd helyzet kapcsán – írja oldalunknak eljuttatott levelében Kovács Tamás. Alább a folytatás:

,,Először is szeretnék megkérni mindenkit, hogy a közeljövőben ne sértsék meg az emlékét alaptalan vádaskodásokkal. Eleget tett és dolgozott életében Csanádpalota fejlődéséért és az ott élő emberekért. Váratlanul ért minket a hír, hogy többen Őt okolják a jelenlegi csőd kialakulásáért és a képviselő testület tagjai közül egyedül Debreczeni István állt ki a védelmében. Éveken át együtt dolgoztak, minden döntésüket közösen hozták meg és hajtották végre a testülettel.

Elfogadhatatlannak tartom, hogy egy ilyen helyzetben a testületet és az akkori polgármestert vonják felelősségre, hiszen a hivatal törvényes működéséért a jegyző a felelős, még akkor is, ha a pénzügyi csoport nem megfelelően működik (gondolok itt a sajtóban elhangzott hibás könyvelésre, beszámolók hiányára stb.). Ezekért a munkafolyamatokért és a hivatal dolgozóiért a jegyző vállalja a felelősséget, a polgármester az önkormányzatért felel. Máskülönben a polgármestereknek kitétel lenne a pénzügyi és jogi végzettség véleményem szerint.

Érthetetlen számomra, hogy a testület tagjai miért tűrik némán, hogy a jelenlegi polgármester asszony az összes felelősséget rájuk hárítja a bekövetkezett csődért és az ő szavahihetőségét senki sem vitatja, holott minden megjelent cikkben más összeg szerepel. Hogy mennyi is a pontos, amivel az önkormányzat vezetését átvette, az a mai napig nem tisztázott.

Sérelmezem azt is, hogy egyszer sem állt ki a palotaiak elé, hogy egy nyílt fórumon hangot adjon a témának és a lakosság is hozzászólhasson és értesülhessen, megérthesse a kialakult helyzetet. Ehelyett mindenféle cikkekből kell összesakkozni kinek az ízlése, politikai hovatartozása szerint a látszólagos igazságokat. Egy ilyen ember a szememben hitelét vesztette és jöhet hozzá bárki kampányolni. Eddigi polgármestersége alatt egyetlen célja az volt, hogy lerombolja amit édesapánk éveken át felépített. Lehet így vesz elégtételt, hogy életében sosem tudta „legyőzni” ellenfelét? Egyik ígéretét sem tudta beváltani és ahhoz képest, hogy kampánya során ügyfélbarát önkormányzatot ígért, az újrabútorozott irodában még nem sok palotai polgárt fogadott.

Tisztelettel megkérek mindenkit, hogy a továbbiakban tartsák tiszteletben a család veszteségét és becsüljék édesapánk munkáját.”

[ad 7]

3 Comments

 1. Gáspár Józsefné szerint:

  Ez mien igaz miért sértegetik aki mán nincs köztünk !

 2. Egy aggódó Csanádpalotai polgár szerint:

  Köszönjük szépen a megjelentetést. Áldja az Úr a volt polgármester családját, és vigasztalja meg az ő szivüket, és őrizze meg őket a rágalmazóktol.

 3. Baglyos Béla szerint:

  Személy szerint én csak a Bibliából szeretnék egy sort küldeni a mostani polgármesterasszonynak:

  “Ki tesz téged különbbé? Mid van, amit nem kaptál? Ha pedig kaptad, miért dicsekszel úgy, mintha nem kaptad volna?”
  I. Kor. 4:7

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük