Beismerés a balliberális oldalról: esélyük sincs leváltani az Orbán-kormányt

Professzionális, inkább katonai jellegű határőrséget akar a Jobbik
2018-02-12
Gyógyszercsempészek buktak le Röszkénél
2018-02-12

[ad 2] [ad 11]

A baloldali, vagy ha tetszik, az úgynevezett “demokratikus ellenzék” esete a kormányváltással olyan szépen nyúlik, hogy kiváló alapanyag lenne rétestésztának, vagy brazil szappanoperának.

Minél jobban közeledik április 8-a, a baliberális oldalon annál többet beszélnek az együttműködés lehetséges módjairól. És minél többet beszélnek róla, annál távolabb kerülnek attól, hogy bárki is komolyan vegye őket, mint az Orbán-kormány leváltását célul kitűző politikai formációt.

A sok unalmas beszéd közben azért néha el lehet csípni olyan gondolatokat is, amelyek érdemi információval bírnak.

Így például az MSZP-Párbeszéd kormányváltó esélyeit igazította a nullához a szövetséggel együttműködni kívánó Magyar Liberális Párt is, amelynek ügyvivője, Bősz Anett kétséget nem hagyott afelől, hogy nem tudják legyőzni a Fideszt.

A liberálisok politikusa ugyanis elismerte,

felelőtlenség lenne pártjukat bevenni a szövetségbe, hiszen akkor már 15 %-ot kellene elérniük a parlamentbe jutáshoz, amire nem sok esély van.

Csak egy kérdés:

ha azért nem fog össze a három párt, mert nem bíznak a 15 % elérésében, akkor ki gondolhatja komolyan, beleértve őket is, hogy céljuk a kormányváltás?

Nincs azzal semmi gond, hogy most már kimondva is néhány parlamenti hely megszerzése a céljuk, nem pedig Orbán Viktor leváltása, de akkor mondják ezt! Az emberek pedig a kínálatból majd eldöntik, hogy ki a kormányváltó erő Magyarországon.

(alfahir.hu)

[ad 10]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük