Professzionális, inkább katonai jellegű határőrséget akar a Jobbik

A nap témája: Eső, havas eső, néhol havazás is várható a héten
2018-02-12
Beismerés a balliberális oldalról: esélyük sincs leváltani az Orbán-kormányt
2018-02-12

[ad 2] [ad 9]

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere és a Jobbik alelnöke sajtótájékoztatón szögezte le, hogy a Jobbik nem bontaná le a szerb-magyar határon álló kerítést, de az élőerős védelmet határőrséggel biztosítaná rendőrök és katonák helyett.

Toroczkai László azzal kezdte, hogy ő azon kevés magyar állampolgárok egyike, akik az ablakukból látják a határkerítést, ezért tudja, működik ez a rendszer. Ismertette, hogy először ő javasolta a kormánynak a határzár felépítését, később meg is köszönte annak megvalósítását.

“Soha fel sem merült a Jobbik részéről, hogy lebontanánk ezt a kerítést”

– tette egyértelművé.

Máshogy csinálnák

Azzal viszont nem ért egyet, hogy ez hermetikusan védi Magyarországot. A tranzitzónákat kapunak tartja a rendszeren, ezen keresztül érkezhetett az a néhány ezer menekült, akik oltalmazotti státuszt kaptak az illetékes hatóságoktól – ezért is akadályozta meg, hogy Ásotthalmon létrehozzanak tranzitzónát.

A Fidesz hazugságot állít legfrissebb plakátján (fotó: Soós Lajos/MTI)

Toroczkai és a Jobbik szerint határőrség kellene a kerítés mellé, ugyanis ez szolgálná az igazi, hermetikus határvédelmet. A rendőrség rendvédelmi feladatot ellátó szerv, nem ez lenne a feladata, ráadásul az élőerős védelem legdrágább módszere őket vezényeli a határhoz.

A Jobbik alelnöke azt is kifejtette, hogy “professzionális, inkább katonai jellegű” határőrséget állítanának fel, aminek tagságát jelentős részben a határ menti településekről lehetne toborozni.

(alfahir.hu, kiemelt fotó: Vona Gábor és Toroczkai László a magyar-szerb határon – Béli Balázs/Alfahír)

[ad 7]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük