Tiborcz-botrány: Lázár mosakodását cáfolják

Már Csongrád megyében is elérhető a sajátsejtes ízületkezelési eljárás
2018-02-13
Vádat emeltek a sofőrrel szemben, aki egy szegedi villamossal ütközve egy gyalogos halálát okozta
2018-02-13

[ad 2] [ad 9]

Szó szerint idézett az OLAF-jelentésből a 24.hu, ezzel cáfolta meg Lázár János azon állítását, miszerint nincs szó bűnszövetkezetről az Orbán Viktor vejéhez köthető botrányban. A miniszter nem először keveredik önellentmondásba a korrupciós ügy kapcsán.

Nincs szó bűnszövetkezetről a Csalás Elleni Európai Hivatalnak (OLAF) az Elios nevű cég korábbi közbeszerzéseit érintő jelentésében – ezt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta a Hír TV kérdésére. A 24.hu azonban, akinek birtokában van a teljes dokumentum cáfolta Lázár szavait.

Ismert, a portál szerdán robbantotta ki a botrányt azzal, hogy megszellőztette: az OLAF azt javasolja a magyar hatóságoknak, vizsgálják meg, hogy a törvénysértések megfelelnek-e a szervezett bűnözés feltételeinek is.

Lázár ezt a kitételt próbálta meg tagadni, sikertelenül. A 24.hu azonban most szó szerint idéz a jelentésből. Mint írják, az eredeti szövegben – természetesen angol nyelven – ez olvasható:

In Hungarian law this fall under qualification of Criminal Code, Act C of 2012: Budgetary fraud (article 396), Falsification of document/forgery (Article 345). The possible qualification of organized crime (Article 321) should also be considered.

Magyarul:

A magyar törvények szerint ez a Büntető törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény költségvetési csalás pontjának (396-os paragrafus) és okirathamisításának (345-ös paragrafus) felel meg. Lehetséges, hogy megfelel a bűnszervezetben részvételnek is (321-es paragrafus), érdemes ezt is megfontolni.

Lázár nem először keveredik önellentmondásba Orbán Viktor vejének botránya kapcsán. Tegnap számoltunk be róla, annak ellenére, hogy tavaly november elején még készséggel válaszolt az újságíróknak a Tiborcz Istvánnal történt találkájáról, most már erősen titkolózik.

Az ellentmondásra az Alfahír rákérdezett a Miniszterelnökségen, ahogy arra is, volt-e tudomása a (készülő) OLAF-jelentés tartalmáról. Levelünkre több mint 24 óra elteltével sem kaptunk választ, ahogy az a levelünk is megválaszolatlan maradt, melyben kértük Lázár minisztériumát, hogy cáfolja vagy erősítse meg a 24.hu információit.

(alfahir.hu)

[ad 7]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük