Országos tizenkettedik lett a gimi focicsapata

A kormányhivatal szerint minden rendben van a Fidesz plakátszerződésével
2018-02-14
,,Kinyírták” a makói múzeum fő látványosságát
2018-02-14

[ad 2] [ad 11]

Hétvégén rendezték a futsal diákolimpia országos döntőjét. Csongrád megyét a József Attila Gimnázium csapata képviselte, akik bár nem jutottak tovább a csoportból, nem vallottak szégyent, hiszen a tizenkettedik helyen zártak.

A megyei döntőt Makón rendezte meg a megyei Diáksport Szövetség öt csapat részvételével, körmérkőzéses formában. Eredetileg hatan lettek volna, de a szentesiek ismeretlen okok miatt nem jöttek el. A gimnazisták megverték a szegedi Krúdy Gyulát, a makói Návay Lajost és egy vásárhelyi válogatottat, – amely három iskola diákjaiból állt, – a szegedi Deák Gimnáziummal pedig döntetlent játszottak. Tavaly második lettek a megyei döntőben, idén így viszont megnyerték.

Az országos döntőt Pécsen tartották. Összesen 20 csapat volt, a 19 megyei bajnok és Budapest bajnoka. – Magunkhoz és a körülményekhez képest jól teljesítettünk. Pécsre a gombavató után, éjfélkor indultunk el, a meccsek pedig már délelőtt elkezdődtek – tudtuk meg Kozák István testnevelőtanártól.

Négy csoportban 5-5 csapat volt, onnan az első kettők jutottak tovább. A makóiak 5-1-re kikaptak a későbbi döntős Zalaegerszegtől, 3-2-re a Szolnoktól, így hiába győzték le 3-2-re a salgótarjániakat és 5-0-ra a kecskemétieket, harmadikok lettek a csoportban.

Kozák István már negyedik alkalommal jutott el aktuális csapatával az országos döntőre. Legjobb eredménye a 2009-es ötödik hely, akkor megelőzték a Puskás Akadémiát is.

[ad 10]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük