Fideszes belháború: Orbán beáldozhatja Lázár Jánost, hogy a vejét mentse

Villanyoszlopnak ütközött egy autó a Szegedi utcán
2018-02-17
A nap idézete
2018-02-18

[ad 2] [ad 14]

Belháború robbant ki a Fideszben az Elios-botrány miatt. Az első nagy vesztes Lázár János lehet.

Komoly zavarokat okoz a kormánypárt háza táján az Elios-botrány, melyről portálunk is több cikkben részletesen beszámolt. Bár a Fidesz-média először kétségbeesetten próbálta arra Simicska Lajosra kenni a balhét, aki korábban a Közgép révén közvetett tulajdonosa volt a cégnek, egyértelmű, hogy az EU csalás elleni hivatala által vizsgált csalássorozat szervezője a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a köre.

Az Alfahír úgy tudja, a Fidesz belátta: kénytelen lesz elengedni az erőltetett Simicska-szálat, ennél ugyanis komolyabb az ügy.

Egyre valószínűbb, hogy Lázár Jánossal vitetik el a balhét, a miniszterelnök vejét áldozatként beállítva.

Értesüléseik szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter egyre többször beszél arról szűk körben, hogy a botrányban őt akarják beáldozni.

Korábbi sajtóhírek szerint Lázár már régebben eldöntötte, hogy a következő Orbán-kormány munkájában nem venne részt, inkább választókerületére koncentrálna. Erre a vonalra az utóbbi időszakban rá is erősített: honlapján naponta 10-20 perces videóbejátszásokkal jelentkezik, melyek naplószerűen mutatják be életét, amint keményen dolgozik az emberekért.

Árulkodó jel volt az is, hogy Lázár János a február 1-jén tartott kormányinfón nyíltan beleszállt Szabó Zsolt államtitkárba. Szabó korábban Hatvan polgármestere volt, utódja, Horváth Richárd csapatával együtt összekülönbözött az államtitkárral, Szabó ezért bosszúból elzárta a pénzcsapokat a város elől. Az Alfahír által megismert városi pletykák már évek óta arról szólnak, hogy Horváthék “renitens” köre – akiket a Fidesz vezetése nem is vett be a Fidesz újjáalakított helyi alapszervezetébe – mögött is Lázár János áll, ám ennek ellenére is meglepően erős volt a miniszter kijelentése, miszerint a fideszes államtitkárnak nincs igaza a konfliktusban, és a város elutasított pályázatait is felül fogja vizsgáltatni.

Valószínűleg nem véletlen Huth Gergely keddi megnyilvánulása sem. A kormányközeli Pesti Srácok főszerkesztője az ATV Csatt című műsorában azzal vádolta meg Lázár Jánost, hogy a politikus intrikát folytat, tudatosan próbálja Tiborczot belekeverni az Elios-botrányba. Huth szerint Tiborcz nem volt döntési helyzetben, ennek ellenére Lázár azt mondta, vele egyeztetett arról, hogy a beruházás hogy valósuljon meg Hódmezővásárhelyen. Az újságíró sugalmazása szerint a miniszter ezzel szándékosan próbált ártani Orbán családjának, igaz, megjegyezte: “ez a csipkelődés még a szalon keretei között marad”.

Lázár János egy kormányinfón vallott arról, hogy Tiborcz Istvánt már akkor ismerte, amikor az még nem volt az Orbán-család tagja, és hogy közösen találták ki Hódmezővásárhely közvilágításának modernizálását. Ez a beruházás jelentette később a referenciát az Elios további LED-es beruházásaihoz.

Dr. Kiss Attila: Orbán vejét Lázár indította el a meggazdagodás útján

A referencia nélküli Elios-t 2009-ben választották ki Hódmezővásárhely LED-es közvilágításának megvalósítására, Lázár János polgármestersége alatt – mutatott rá csütörtöki sajtótájékoztatóján a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje.

(alfahir.hu nyomán)

[ad 1]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!

Sikeresen feliratkozott!

Egy ismeretlen hiba lépett fel. Kérjük próbálja újra!

A www.mcsipos.hu felhasználhatja a megadott információkat, hogy kapcsolatba lépjen Önnel és marketing célra használja fel azokat.