📺 Toroczkai Makón: a jobbikos polgármestereknél nem találnak korrupciót, ez a garancia

📺 Busók lepték el Makót
2018-02-24
A nap témája: Miért nem tudunk elaludni?
2018-02-25

[ad 2] [ad 5]

Lakossági fórumra várta az érdeklődőket Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, Ásotthalom polgármestere és dr. Kiss Attila, a párt országgyűlési képviselőjelöltje. A Korona földszinti termében megtartott rendezvényen a párt alelnöke közölte: a jobbikos polgármesterekhez folyamatosan adatigényléseket nyújtanak be, ám nem találnak korrupciót, ez a garancia, hogy kormányon sem lopnának a képviselőik.

Dr. Kiss Attila először az idősekhez szólt. Elmondta: szükség van az alacsony nyugdíjak drasztikus megemelésére, a gyógyszer-támogatási rendszer megváltoztatására. Kifejtette, hogy a háziorvosokat jobban meg kell becsülni, hiszen néhány éven belül 2.000 hiányozhat a rendszerből. Oktatási reformot kell bevezetni, mert a tanárok és a diákok sem érzik jól magukat.

Felhívta rá a figyelmet, hogy Lázár János Hódmezővásárhely polgármestereként választotta ki a referencia nélküli Elios-t a város LED-es közvilágításának megvalósítására. Az OLAF súlyos visszaéléseket állapított meg a miniszterelnök vejének cégénél, a pályázatok elbírálása és a kivitelezés pedig az Orbán-kormány ideje alatt történt.

Toroczkai László számos témát érintett. A nyugat-európai országokhoz képesti fejlődés úgy véli, hogy a korrupció miatt maradt el. Ha a szocialista és a fideszes kormányok nem lopták volna el a pénzt, akkor lett volna fedezet béremelése és lehetett volna adókat csökkenteni. ,,A korrupció nélkül Magyarország úgy nézni ki, mint Svájc” – fogalmazott.

A választásokkal kapcsolatban elárulta, hogy meglepésre számít. Korábban az emberek a saját értékrendjüknek megfelelően szavaztak, ám ma már nincs jelentősége a bal-jobb felosztásnak. Kormányváltó hangulat van, a választók pedig az utolsó pillanatban dönthetik el, melyik ellenzéki jelöltre adják le voksukat.

[ad 3]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük