📷 Fotók: bejutottak a rejtélyes batidai vadászkastély kertjébe

Választási csalás: feljelentést tesz az orosházi Jobbik
2018-03-06
Bizniszpártok halmaza a Makó-Vásárhelyi körzetben
2018-03-06

[ad 2] [ad 14]

Juhász Péter Együtt elnök kapott több képet a batidai vadászkastélyról, melyet a Facebook oldalán hozott nyilvánosságra. Juhász a hvg.hu-nak azt mondta, “a nép” – vagyis egy ember – küldte neki a képeket, a forrását nem fedte fel.

Lázár János azt állítja, semmi köze a batidai vadászkastélyhoz, amely a családja tulajdonában lévő földek között fekszik. A Magyar Narancs nyomán írtunk róla: a területet, amelyen a kastély áll, 2015-ben vásárolta meg Kulik Jenő hódmezővásárhelyi ügyvéd, később két társtulajdonossal céget alapított, amelybe beapportálta az ingatlant.

Kulik korábban Lázár János munkatársa volt, amikor a Miniszterelnökséget vezető miniszter még az ottani polgármesteri posztot töltötte be. Kulik azután is rendszeresen adott jogi tanácsokat a politikusnak, és a Miniszterelnökség is szerződött vele. A Magyar Narancs korábban kikérte a földhivataltól a kastély kertjét körülvevő terület tulajdoni lapját, amelyből kiderült: az 1,8 hektáros földnek Lázár János anyja a tulajdonosa. A környéken további két olyan földrészlet van, amely Lázár anyjáé, és magának Lázárnak is van olyan földbirtoka, amely majdnem szomszédos a vendégházzal. Sőt, a két fia nevén is van ott egy-egy földdarab, összesen 40,45 hektár.

[ad 1]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük