📺 Nem tud leállni: a szegények és a közmunkások után most Ausztriába szállt bele Lázár

📺 Bohócdoktor óra a Kossuth iskolában
2018-03-08
Óriási siker: Szigetváron beleépítették a tantervbe a szorobán használatát
2018-03-08

 [ad 2] [ad 14]

Lázár János Bécsbe látogatott, hogy készítsen egy videót az osztrák főváros elestéről, amivel aztán kampányolhat a Facebookon. A felvételt valószínűleg a sok jelentés miatt szerda délelőttre törölték az oldalról, de csütörtök reggelre újra elérhető.

Lázár ismét valótlanul próbálta azzal riasztgatni saját táborát, hogy amennyiben ellenzéki győzelem születik április 8-án, nem kell sok idő ahhoz, hogy Budapest is olyan bevándorlóvárossá váljon, mint Bécs. A miniszter arra is felhívja a figyelmet, hogy gyakorlatilag a nyugdíjasok és idősebbek fehérek és keresztények már csak az osztrák fővárosban, a fiatalok többsége bevándorló, és ez vár Magyarországra is, ha nem a kormány marad hatalmon.

A propagandafilmecske felkeltette a nyugati sajtó figyelmét is. Az Associated Press, valamint a Welt is hírt adott róla, aminek köszönhetően valószínűleg jelentgetni kezdték azt a Facebooknál gyűlöletbeszéd miatt.

A Facebook beleavatkozott a magyar választási kampányba

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár arról tartott sajtótájékoztatót, hogy egy országjelentéssel „az Európai Bizottság ismét beszállt a magyar választási kampányba”, amikor a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter bécsi Facebook-videójáról kérdezték. Tuzson Bence az MTI szerint így reagált: „Ami tény és igazság, azt be kell mutatni.”

Szerinte egyébként azzal, hogy a Facebook sértő tartalomra hivatkozva levette a videót, akarva-akaratlanul beavatkozik a választási kampányba.

Lázár a világ egyik legélhetőbb városát szidja

Lázár János ugyan becsmérli a császári fővárost, de a véleményével nagyjából egyedül van. Sőt, Bécset általában a világ legjobb városai között tartják számon nem csak a turisták, de az üzletemberek is.

A Mercer globális tanácsadó cég évről évre közzétett, a világ legélhetőbb városait rangsoroló listáján például nyolc éve nem lehet kirobbantani az első helyről a várost. A Mercer a multik számára kíván tanácsot adni abban, milyen kompenzációt kínáljanak az életminőség és az árak alapján a kiküldött dolgozóiknak. Ennek érdekében felmérik a közbiztonságot, a városi közlekedést és a kultúrát is, ezek alapján látják a legjobb helynek az osztrák fővárost. Budapest a 231 város közül a 78.

De nézzünk más listát is: a Deutsche Bank a világ 47 városában hasonlította össze tavaly az életminőséget, és náluk ugyan Wellington és Edinburgh megelőzte Bécset, de a harmadik helyezés sem olyan rossz – ezen a listán Budapestet nem találtuk meg.

Az Economist Intelligence Unit 140 várost vet össze globális élhetőségi jelentésében. Tavaly, tavalyelőtt és két évvel ezelőtt is Bécs került a második helyre (Melbourne után).

A Numbeo helyi felhasználói adatok alapján veti össze a városokat. Náluk Canberra az első, és Bécs csupán a 22., Budapest azonban még ettől is fényévekre van a 128. helyezéssel a 184-es listán.

A Fidesz felvállalta a videót

“Mi mindig is az egyenes beszéd hívei voltunk: a migránst migránsnak, a no-go zónát no-go zónának kell nevezni, sőt nyíltan beszélni kell mindarról, ami Európában zajlik. Az ellenzék és mások hiába próbálják letagadni a valóságot, az emberek is látják, hogy Brüsszel és a Soros-hálózat migránsokkal árasztják el Európát. Az európai nagyvárosok: Bécs, Firenze, Brüsszel, Berlin, Párizs, Róma, London, Stockholm stb. a bevándorlás első áldozatai. Európa nagyvárosaiban állandósult a terrorveszély, ugrásszerűen megnőtt a bűncselekmények és a nők elleni erőszakos támadások száma, no-go zónák vannak. Ha április 8-án Soros emberei alakítanak kormányt, Budapestre és Magyarországra is ez a sors vár”

– közölte szerdán a Fidesz.

Sebastian Kurz kancellár, akivel annyira jóba akar lenni a magyar kormány, Lázár videójával kapcsolatban azt nyilatkozta: „A magyar városoknak csak azt kívánhatom, legyenek olyanok, mint Bécs.” A Fidesszel eddig szimpatizáló Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) bécsi alpolgármestere, Dominik Nepp pedig úgy fogalmazott: a magyar miniszter videója „illetlen” volt, és túlment a szomszédos országok közötti jó viszonyban szokásos udvariasság határain.

(alfahir.hu/444.hu/hvg.hu nyomán)

[ad 1]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük