Továbbra is toronymagasan dr. Kiss Attila a legesélyesebb ellenzéki jelölt

📷 Újabb fotók kerültek elő a batidai vadászkastélyról, ezúttal belülről
2018-03-12
A nap idézete
2018-03-13

[ad 2] [ad 13]

Lázár János (Fidesz-KDNP) 40,4%, dr. Kiss Attila (Jobbik) 34,9%, Rója István (MSZP-Párbeszéd) 10,2%, Pongrácz Gergely (LMP) 10,1%, Jakab Tamás (Momentum) 2,8%, Farkas Tamás (MKKP) 1,6% – a taktikaiszavazas.hu oldalon frissültek a becslési adatok a makói-vásárhelyi választókerületben.

A számokból kiderül: továbbra is a Jobbik indulója a legesélyesebb ellenzéki jelölt, hiszen csak 5%-al van lemaradva Lázár János mögött. Dr. Kiss Attilát majdnem három és félszer többen támogatnák, mint az MSZP-Párbeszéd indulóját, Rója Istvánt, akihez a friss adatok szerint közel került az LMP-s Pongrácz Gergely.

Az oldal felhívja a figyelmet: a február végi hódmezővásárhelyi győzelem után látható, hogy a szavazók hajlandóak egy erős jelölt mögé beállni. Ebben a kerületben ez a Jobbik jelöltje lenne, ám a győzelméhez fontos, hogy magas legyen az átszavazási hajlandóság a többi ellenzéki szavazó részéről.

A portál több dolgot vizsgált a lehetséges esélyek megállapításakor: az országos közvélemény-kutatási adatokat összehasonlítva a 2014-es adatokkal, a 24.hu és a Közös Ország Mozgalom méréseit, az átszavazási hajlandóságot.

[ad 12]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük