Hamarosan megnyílik Makó első szabadulószobája

Úgy felhúzta Lázár, hogy elmegy szavazni a bécsi magyar
2018-03-13
Leplezzük le a kamupártokat!
2018-03-13

[ad 2] [ad 10]

Március 15-től, csütörtöktől lehet jelentkezni városunk első szabadulószobájába a Vásárhelyi utca 15. szám alá. Szerkesztőségünknek volt szerencséje még a nyitás előtt kipróbálni a játékot. Kalandra fel!

Mi ez?

Egy 3-5 fős csapatot bezárnak egy szoba méretű helyiségbe, ahonnan fejtörők, logikai feladványok, ügyességi feladványok megoldásával és néhány lakat kinyitásával lehet kiszabadulni. Az első szabadulószoba 2006-ban, a Szilícium-völgyben nyílt meg, témája Agatha Christie krimijére épült. Később ázsiai országokban is teret nyert, majd Magyarországon legelőször 2011-ben nyílt szabadulószoba.

Sikerült kinyitnunk minden fiókot

Emberrablás és szellemidézés

Jelenleg két szoba várja a látogatókat: az ,,Elrabolva” és az ,,Ouija, a szellemidézés”. A szobák célja nem az ijesztgetés és a játékosok megfélemlítése, az elnevezések csak a történetre, a tematikára utalnak. Résztevőket már 10-12 éves kortól várnak. – Családdal vettem már részt hasonlón. Akkor jött az ötlet, hogy ilyet mi is tudnának csinálni. Végül én valósítottam meg – mesélte Bárdos József. A tulajdonos elárulta, hogy szerettet volna a fürdő közelében lenni, de ott már nem jutott helyiséghez, így jutott el a Vásárhelyi utcaira.

A feladatok egy részét máshonnan leste el, de vannak saját ötletek is köztük. Elmondta, ha a játékosok egy-egy feladatot túl könnyűnek, vagy nehéznek találnak, akkor lehet változtatni rajta, sőt néhány hónap múlva új téma is előkerülhet.

A játékra hétköznap 17-től éjfélig, hétvégén 8-tól éjfélig lehet jelentkezni az exitzone honlapján.

Még bilincs és játékautó is van. Vajon mire kell használni őket?

,,Ez a szám hova való?”

A négy főből álló, teljesen amatőr, de lelkes csapatunk az ,,Elrabolva” témájú szobát próbálta ki. Nem akarjuk elspoilerezni az eseményeket, de mindenesetre annyit elárulhatunk, hogy több tucat kulcshoz, számkódhoz, szimbólumhoz jutottunk a feladványok során. Még egyikünknek sem volt része hasonlóban, ehhez képest csak 20 perccel léptük túl az egy órában megszabott határidőt. Aki kellemes, mindentől zavartalan szórakozásra vágyik, annak azt javasoljuk, hogy próbálja ki. Az óra ketyeg…

[ad 11]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük