📺 Farkas Éva Erzsébet: gyűlöletből, gúnyból, káoszteremtésből nem lehet országot építeni

📺 Június végére zárulhat le teljesen az adósságrendezési eljárás Csanádpalotán
2018-03-21
📺 Vajon Lázár János félti a mentelmi jogát?
2018-03-21

[ad 2] [ad 10]

Teljesen egyetértünk Makó polgármesterének szavaival, melyek egy kedd délutáni lakossági fórumon hangzottak el – erről beszámolt facebook oldalán is. Lássuk, hogy a Fidesz ebben a három témában hogyan szállt bele a magyar emberekbe!

47 ezerből meg lehet élni

Matolcsy György 2012-ben bizottsági meghallgatásán azt mondta, hogy a Start munkaprogramban dolgozók 47 ezer forintot kapnak, ami szerény, de biztos megélhetés felé tereli az embereket. A jegybank elnök derűlátását óriási társadalmi felháborodás követte. A Fidesz nem hátrált meg: Pintér Sándor belügyminiszter is úgy vélte, hogy elég lehet a 47 ezer forint a megélhetéshez.

A legemlékezetesebb „47 ezerezés” Zsiga Marcellhez kötődik. A Borsod megyéből a parlamentbe jutó politikus az RTL KLub Híradójának nyilatkozta:Zsigának mindezt úgy sikerült kiböknie, hogy akkor havonta 555 ezret keresett, plusz 110 ezer forint költségtérítést vett fel.

Útszélen hagyták, de előtte meg is rugdosták a devizahitel-károsultakat

Kövér László egy csepeli lakossági fórumon a következőt találta mondani, amikor egy választó azt kérdezte tőle, hogy tényleg megmentették-e a bajban lévőket.

„Nehogy már ránk tessék azt a felelősséget hárítani, amihez semmi közünk nem volt, nem is mi voltunk kormányon.”

A fórum résztvevője: – És nekünk mi közünk ahhoz?

Kövér László: – Ön vette fel a hitelt. Ennyi. Minimum ennyi.

2006-ban a két választási forduló között Orbán Viktor is beszélt devizában eladósodó emberekről, de akkor nem Gyurcsányt, nem a bankokat, hanem a lakosságot hibáztatta:

Akinek nincs semmije, annyit is ér

Lázár János a hódmezőváráshelyi közgyűlésben osztotta meg, hogy mi számít az életben.

„Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen. Abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyellni. Az ember gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér, én azt gondolom. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem”

Tévképzeteitől gyötrődő miniszter

Tavaly májusban a mentőkkel reggelizett Balog Zoltán egy elegáns, drága helyen. A miniszter a következő mondattal kedveskedett a mélyen alulfizetett dolgozóknak:

„Köszönöm szépen, én is tisztelettel köszöntök mindenkit. Először azt hittem, hogy a mentőszolgálat dolgozói minden reggel itt reggeliznek, de most kiderült, hogy ez egyszeri alkalom.”

Lázár János pikkel a közmunkásokra

A térség országgyűlési képviselőjelöltje nem első alkalommal szállt bele a közmunkásokba, amikor azt mondta egy fórumon, hogy:

„170-180 ezer ember van közmunkában. Akinek reggel 6-kor el kell mennie melózni, és mondjuk Hegedűs Laci dolgoztatja itt, a hódmezővásárhelyi városházán, annak délután háromkor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni. Beszéljünk világosan és egyértelműen. Ráadásul egy idő után rájön arra, hogy 60-70 ezret kap úgy, hogy dolgozik reggel 6-tól délután 2-ig, akkor minek akkora kockázatot vállalni”.

Fazekas zsebre dugott keze

Az orosz embargó miatt nehéz helyzetbe kerültek a hazai almatermelők. A földművelési tárca vásárolt a gyümölcsből, amit aztán átadtak az Ökumenikus Segélyszervezetnek.

Az MTI fotón örökítette meg, hogy Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Budapesten, a XXIII. kerületben segédkezett a rászoruló családok között kiosztani a gyümölcsöt, nyakkendőben, zsebre tett kézzel, és nehezen félreérthető testbeszéddel adja át a csomagot egy nehéz körülmények között élő anyának.

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Soros-kampány

A kormányzat úgy plakátolta ki Soros György arcképével a városokat és az országot, hogy tényleg nem lehet az utcán úgy végigmenni, hogy ne fusson ebbe bele valaki. A diskurzus a plakátokról eljutott odáig, hogy az izraeli nagykövet tiltakozott a plakátok antiszemita volta miatt. Bár ez a plakát nem antiszemita, – habár használja az antiszemitizmust mint reflexet,- hanem egyszerűen gyűlöletkeltő, és célpontja nem a magyar zsidóság, hanem mindenki, aki nem ért egyet a kormánnyal.

Egészségügy, oktatás, korrupció

Az Európai Bizottság egy 60 oldalas értékelést állapított meg hazánkról nemrégiben. Mi ez, ha nem káosz:

  • az adórendszer túl bonyolult és a multiknak kedvez;
  • jelentős a korrupciós kockázat;
  • az alapvető készségek elsajátításában jelentősen az uniós átlag alatt teljesít a magyar oktatás;
  • az egészségügyi ellátás minősége és az ellátáshoz való hozzáférés egyenetlen az országban, az egészségügyi mutatók mögötte maradnak a legtöbb uniós országnak.

(kiemelt kép: archív)

[ad 11]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük