A nap témája: Brit újságban tálaltak ki a közmédia dolgozói – a kormány utasítására, szándékosan kellett hazudniuk
2018-04-15
Fordított ès nyert a Makò
2018-04-15

[ad 2] [ad 5]

Három süni és egy teknős folytathatja életét természetes környezetében a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete Sünmentő Kommandó programjának köszönhetően.

Három sünit engedtek szabadon biztonságos helyen a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének tagjai az elmúlt napokban. A tüskés állatok tavaly késő ősszel kerültek a szervezet gondozásába a Sünmentő Kommandó program keretében. Akkor kevesebb mint 300 gramm volt a súlyuk, ezért az állatokat át kellett teleltetni. Köszönhetően az egyesület önkénteseinek, a sünik a tél folyamán semmiben sem szenvedtek hiányt, így idén tavaszra annyira megerősödtek és megnőttek, hogy már élvezhetik a természetes élőhelyük adta lehetőségeket.

Balogh Ernő, a szervezet elnöke kiemelte, a keleti sün védett állat, ezért a tartásuk nem engedélyezett. Természetesen ez esetben kivételt élveztek a tüskések, hiszen ha nem nyújtanak segítséget, nem élték volna túl a telet. Hozzátette, emellett egy mocsári teknős is az életét köszönheti az állatvédőknek, aki már szintén a szabadságot élvezheti. Magyarország egyetlen őshonos teknősféléje szintén védett, a most szabadon engedett példányt korábban a szeméttelepen találták a szemét között, segítség nélkül valószínűleg elpusztult volna.

Ha bárki sérült sünit lát, vagy többet szeretne megtudni az állatokról, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének önkéntesei szívesen adnak tájékoztatást.

[ad 7]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük