📷 Ezen a héten közel 50 külföldi tanulót és pedagógust lát vendégül a JAG

Tavaly hat téves jelzés volt tűz miatt Csanádpalotán
2018-04-16
Mit csinálhattak a szavazatokkal, ha még a Facebook-lájkokkal is csaltak?
2018-04-16

[ad 2] [ad 9]

Törökországból, Lengyelországból, Spanyolországból és Csehországból érkeztek diákok és tanárok a makói József Attila Gimnáziumba az Erasmus+ program keretében. A vendégek betekintést nyernek az iskolában folyó munkába és megismerik városunkat.

A projekt két tanéven keresztül tartott. Minden országban volt egy-egy hetes találkozó, a zárórendezvény ez most itt, Makón, Magyarországon van. A nyelvtanulás nagyon fontos az iskola, a gyerekek szempontjából. Rövidesen, 1-2 éven belül már az egyetemi felvételihez is szükségük lesz a nyelvvizsgára. A projektnek az angol volt a munkanyelve. Ezen túl pedig a természettudomány megszerettetése, mindennapi életben való felvillantása volt a fő cél – tudtuk meg Martinuszné Korom Gabriellától.

A megbízott intézményvezető úgy véli: a személyes kapcsolatok és a külföldi tapasztalatok kamatozódhatnak akár a tanulók egyetemi tanulmányai során.

A vendéglátók igyekeztek sokszínű programot összeállítani: a látogatók többek között bemutató órákon vesznek részt, elsősorban természettudományin és művészetin. Megnézik Makó nevezetességeit, lesznek közös vacsorák, de ellátogatnak Ópusztaszerre is.

[ad 10]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük