Tavaly hat téves jelzés volt tűz miatt Csanádpalotán

Pálffy: “Más, helyi választási irodák nevében vagy helyettük nem tudok nyilatkozni”
2018-04-16
📷 Ezen a héten közel 50 külföldi tanulót és pedagógust lát vendégül a JAG
2018-04-16

[ad 2] [ad 5]

Az április testületi ülésen Balogh Róbert tűzoltó alezredes ismertette, hogy milyen események történtek Csanádpalota közigazgatási területén.

A makói tűzoltóparancsnok kifejtette: 433 eseményük volt tavaly, ebből 21 Csanádpalotán. 14 tűzeset és 7 műszaki mentés miatt vonultak ki, ám a 14-ből 6 téves jelzés volt, amit beépített tűzjelző berendezések okoztak. Háromszor az óvodában, kétszer egy panzióban, a sportcsarnokban egyszer jelzett tévesen a készülék. Négy szabadtéri tűzeset volt, ebből a legérdekesebb, hogy egy Nap utcai fába villám csapott, majd kigyulladt.

Műszaki mentésben ritkán szokott téves jelzés előfordulni, ez tavaly mégis megtörtént: egy házban gázszagot éreztek, de kiderült, hogy nem volt az.

A szabadtéri tüzek megelőzés céljából figyelemfelhívó plakátokat helyeztek ki forgalmasabb helyekre, valamint nyílt napokon próbálják személyesen tájékoztatni a lakosságot munkájukról, egy ilyen már lezajlott. Új cél, hogy az időseket is megszólítsák, például az idősek otthonában tájékoztatókkal.

[ad 7]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük