A Füredi kocsmától kezdődne az önálló kerékpárút Maroslele felé

Városi kitüntetést kap Ádók János, Szentpéteri Csilla és dr. Tiszlavicz László is
2018-04-26
📺 A szúnyogokkal nem kell hangulatot kelteni, 40 éve még irtás sem volt
2018-04-26

[ad 2] [ad 5]

Bő egy tucat érdeklődő előtt tartottak fórumot szerdán a Makót Hódmezővásárhellyel, Maroslelén áthaladó kerékpárút kapcsán. Elhangzott: a belterületi szakaszok miatt folyamatosan egyeztetnek az ott lakókkal, most a panaszok alapján új terveket készítettek.

Farkas Éva Erzsébet polgármester és Siket Tibor, a műszaki csoport vezetője elmondta: az Almási utcán kerékpáros nyomot alakítanának ki, azaz piktogramot festenének fel az útra és kiszélesítenének az utat. Kérdésre elhangzott, hogy ezen meg lehetne állni autóval. A Czuczor utcán is kiszélesítenék, az aszfalt két oldalán pedig kerékpársávot biztosítanának. Ez kevésbé biztonságos, de a lakóknak jobban megfelel. Az önálló kerékpárút pedig a Füredi kocsmától indulna Maroslele felé.

Szűcs Sándor, az egyik bolt tulajdonosa a parkolástól fél. Kérdéseire elmondták, hogy az ott lévő árkot befedik, helyükre pedig parkolót építenek. Patik Vilmos a külterületi munkákról panaszkodott, mely szerint nem kaptak tájékoztatást. Elmondta, hogy a gabona benőtte a nyomvonalat jelölő karókat, az épülő kerékpárút miatt pedig 60 hektár vízmentesítése nem lesz megoldott. Hegyesi István kivitelező közölte, hogy május végére a nyomvonal látszódni fog és nem lesz szükség a karókra, a vízfolyás pedig nem fog változni, hiszen a csatornák maradnak és rengeteg átereszt építenek, ha szükséges.

[ad 7]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük