Bravúr: a Keri diákja első lett a kereskedő tanulók országos versenyén

,,Lázárnak nem ártana kihátrálnia ebből a durcás kisgyerek effektusból” – keményen odaszólt Horváth András
2018-05-02
Tragédia: öngyilkos lett egy fiatal Kiszomboron
2018-05-02

[ad 2] [ad 9]

Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny országos döntőjében Luncz Lili, a Návay Lajos Szakképző Iskola 13. osztályos diákja első helyezést ért el, ezáltal mentesült a szakmai vizsga alól is. Felkészülését öt pedagógus segítette.

– Egy szakképző intézmény életében egy ilyen rangos versenyen győzni mindenképpen értékmérő, annak a szakmai munkában a tekintetében, ami az intézményben folyik. Ezzel bizonyítjuk, hogy milyen minőségi oktatómunka folyik itt és törekszünk arra, hogy kiváló szakembereket képezzünk – fogalmazott Kincses Tímea az elért eredménnyel kapcsolatban. Az intézményvezető hozzátette: az elődöntőben Luncz Lilin kívül még két tanulójuk volt, azonban Ádók Henriett (logisztikai-számviteli ügyintéző) és Szabó Gergő (festő-mázoló-tapétázó) nem jutott tovább.

Az ország legrangosabb szakmai versenyét a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezte. A kereskedők döntőjébe hatan jutottak, közülük lett első a Návay iskola diákja. A verseny áprilisban volt és már szeptember óta készültek rá. Lilit Risch Ilona, Lovász Edit, Ráthonyi Ildikó, Diós Ildikó és Nagy Éva pedagógusok készítették fel.

A verseny három részből állt. Az első Szegeden volt, ahol írásbelin vettek részt, majd az előválogatón marketingből, áruismeretből, bizonylatkitöltésből adtak számot tudásukról. A budapesti döntőben megrendelésekkel kapcsolatos bizonylatokat kellett kitölteni; árurendezvényt készítettek, mely arról szólt, hogy egy asztalt tavaszi témában fel kellett díszíteni és árukat kellett elrendezni rajta; valamint árubemutatást kellett tartani magyar és idegen nyelven. A 19 éves lány itt olaj- és kenyérsütőt, konzerveket és babaápolási termékeket ismertetett, utóbbit csak magyarul.

Lili elárulta, hogy a makói Spar-ban vett részt gyakorlaton, ott árufeltöltést végzett és a vevőket szolgálta ki a csemegepultban. Eredetileg a Keri turisztika szakára jelentkezett volna, de az nem indult, így átkerült logisztikára. Az nem tetszett neki, ezért a kereskedő szakon folytatta tanulmányait.

Elmondta: már kapott munkaajánlatokat is több nagyobb üzlet képviselőjétől, egyelőre gondolkozik, hogy melyiket fogadja el. Szeretne a szakmájában elhelyezkedni, de szívesen foglalkozni állatokkal is a jövőben, például gondozóként.

[ad 7]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük