A szegedi belvárosban részegen alvó fiatalokat fosztott ki

24 óra alatt 90 gyorshajtót fogtak Csongrád megyében
2018-05-15
Magyar néptáncokból adtak ízelítőt a makóiak Pécskán
2018-05-15

[ad 2] [ad 9]

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki tavaly ősszel két ittas, alvó férfit is kifosztott – írja az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2017. év szeptemberében, Szeged belvárosában, az éjjeli órákban, odaült a sértett mellé, aki korábban alkoholt fogyasztott, emiatt elaludt a padon, miközben a testével az asztalra borult. A vádlott a sértett jobb nadrágzsebéből elvette a mobiltelefonját, bankkártyáját, diákigazolványát és egyéb más okiratait. A vádlott röviddel ezután az egyik bankautomatából pénzt kívánt felvenni, de a tranzakció sikertelen maradt. A vádlott cselekményével a sértettnek mintegy 68.000 forint kárt okozott.

Nem sokkal később a vádlott, ugyancsak Szegeden belvárosában, az éjjeli órákban, leült egy villamosmegállóban a padon ülő, ittas, alvó sértett mellé. A sértett mielőtt elaludt volna, a telefonját maga elé tette és fülhallgatóval zenét hallgatott. A vádlott a fülhallgatót a telefonból kihúzta, majd elvette az alvó sértett padra letett mobiltelefonját, készpénzét, bankkártyáját és egyéb személyes okmányait. Röviddel ezután a vádlott megpróbált pénzt felvenni az egyik automatából, de a tranzakció ezúttal is sikertelen maradt. A vádlott a sértettnek mintegy 100.000 forint kárt okozott.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat két rendbeli kifosztás bűntettével, két rendbeli okirattal visszaélés vétségével és két rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének kísérletével vádolja, amely cselekményeket különös visszaesőként követett el.

A más ügyben előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

[ad 10]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük