Bajnok lett a MUFC U19-es csapata!

Régen volt olyan, hogy a legidősebb korosztályos bajnokságban, az U19-ben a makói srácok sikernek örüljenek. Idén a májusi nyár meghozta a várva várt sikert!

Egy kiegyensúlyozott bajnokságban, ahol a tavalyi bajnok Hódmezővásárhelyen kívül a SZEOL és a Békéscsaba is erős csapattal indult, voltak képesek a makói fiúk két fordulóval a vége előtt bajnokságot nyerni. A bajnoki címhez vezető út nagyon nehéz volt, hiszen tavaszra a csapat egyik gólvágója, Megyesi Martin sérülése miatt hosszú időt volt kénytelen kihagyni, de a csapat összetartását, erejét mutatja az, hogy így is sikerült az edző titkos vágya.

A 20. forduló előtt, az első makói és a második SZEOL csapati között négy pont különbség volt. Ebben a fordulóban játszották Makón a két csapat összecsapását, ami a várakozásoknak megfelelően a bajnoki címről hivatott dönteni. A találkozó hazai szemszögből rettenetesen kezdődött, nem elég, hogy „vészkapussal” volt kénytelen kiállni csapatunk, a vendégek az ötödik percben Márkus Roland révén megszerezték a vezetést. Szerencsére a Brakszatórisz András által edzett csapat nem adta fel, küzdöttek, ahogyan az elvárható, s előbb Herczeg Barnabás góljával egalizáltak, majd négy perccel később Frank Boldizsár találatával már az előnyt is megszerezték.

A második játékrészben aztán újra gyorsan gólt kaptunk, s Varga Boldizsár találatával 2:2 állt az eredményjelzőn. A makóiak nem csak az eszük, a szívük is a helyén volt, s a házi gólversenyben vezető Kardos Ákos találatával újra átvettük a vezetést. A vendégek mindent megtettek azért, hogy legalább egy pontot el tudjanak rabolni Makóról, ezzel életben tartva a bajnoki esélyeiket, de ezen a napon szilárdan állt a lábán fiatal legénységünk!

(Hajdu Szilárd, fotók: facebook)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük