Tíznapos fesztivállal köszöntik Szeged Napját

A nap témája: Tízezrével hagyják el a fiatalok az országot
2018-05-15
Minél több a közmunkás egy településen, annál nagyobb a Fidesz támogatottsága
2018-05-15

[ad 2] [ad 5]

A borrendek felvonulásával kezdődik el május 18-án a 24. Szegedi Borfesztivál és a Szeged Napját köszöntő ünnepségsorozat, melyen másfél héten át tíz helyszínen, 163 borász, 200 kézműves, 250 program várja a helybélieket és a csongrádi megyeszékhelyre látogatókat.

A tíz napig tartó borfesztivál vendégeit három színpadon szórakoztatják kizárólag élőzenei produkciók.

A fesztivál második hétvégéjén indul a Dóm téri kavalkád, többek között Rúzsa Magdi, az Ocho Macho, Charlie és Malek Andrea koncertjével. A Tiszán sárkányhajó-viadalt rendeznek, de futófesztivált, favágóversenyt is szerveznek Szegeden.

Május 26-án kezdődik a 19. Szegedi Hídivásár, a vidék legnagyobb kézműves seregszemléje, melyen több mint kétszáz árus kínálja portékáját, mutatja be szakmája fogásait látványműhelyeiben a lezárt Belvárosi hídon.

Szeged napját azért május 21-én ünneplik, mert a település 1719-ben a Bécs melletti Laxenburgban “a királyi jóakarat és kegyelem kitetsző tanúsága- és jutalmaként” ekkor nyerte el a szabad királyi város rangot, de nem először: a címet első alkalommal a tatárjárás után, 1247-ben IV. Béla adományozta a városnak.

(ma.hu/MTI)

[ad 7]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük