A tavaszi szerepléssel elégedett lehet a Makói Kézilabda Club férfi csapata

Nem tudott ajtót nyitni a betegszállítóknak
2018-05-17
Víziközmű: lezárult a végelszámolás
2018-05-17

[ad 2] [ad 12]

Az NB2-es Makói KC a 9. helyen végzett a 12. csapatos dél-keleti csoportban. Nagy György Sándor szakosztályvezetővel és Gera Norbert edzővel beszélgettünk az elmúlt idényről.

A bajnoki szerepléssel összességében inkább elégedettek, vagy elégedetlenek lehetünk?

Nagy György Sándor: Az ősz nagyon gyenge, gyatra volt. Hat pontot szereztünk, tavasszal viszont tizenkettőt. Jó néhány meccset tudtunk volna még hozni, de különböző technikai hibák miatt sajnos magunkat is kell hibáztatnunk. Előrébb is végezhettünk volna.

El kell, hogy mondjam, ebben az osztályban, főleg a tavaszi szezon közepétől kezdődően eszméletlen körbeverések voltak. Nem akarok senkit gyanúsítani, de a Békés megyei csapatok egymás között elosztogatták a pontokat és egyedüli Csongrád megyei csapattal jól kitoltak velünk. Nem kellene hagyni, hogy a fejünk felett döntsék el az ellenfelek a mérkőzéseket.

Van-e edzőkérdés Makón?

N. Gy. S.: Nincs, egyelőre nincs. Várjuk a híreket, hogy bent maradunk-e az NB2-ben, még az is benne van a pakliban, hogy kiesünk. Nem akarok jósolni, de akkor újra kell építkezni. Nagyon erős ez a dél-keleti csoport, kár lenne ezt a csapatot szélnek ereszteni.

A nyári programról lehet-e már tudni valamit?

N. Gy. S.: Csütörtökön (május 17-én – a szerk.) lesz közgyűlésünk, akkor döntjük el. Készülünk edzőtáborba, de a pontot rá kell tenni még, mert újra kell gombolni a lajbit.

A tavaszi szezon sokkal jobban sikerült, mint az őszi. Hogyan értékelné?

Gera Norbert: Igen, ugyanaz volt, mint tavaly. Nyolc játékos ment el a bajnokság végén, teljesen új csapatot kellett építeni, fiatal, 18-19 éves játékosok jöttek. Viszont tavalyhoz képest abban jobbak voltunk, hogy ugyanaz a csapat szerzett tizenkét pontot tavasszal, aki ősszel ötöt. A fejlődés lemérhető, nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert egy szép tavaszt produkáltak. Megköszöntem nekik, mert voltak mérkőzések ahol jó teljesítményt nyújtottak és ma is láthatta a szépszámú közönség (az interjú a Köröstarcsa elleni meccs után készült – a szerk.), hogy nagyon tudnak küzdeni.

Bár jobban sikerült a tavasz, itt is vegyes eredmények születtek. Ez a fiatal átlagéletkor oka lehet, hogy a formát nem sikerült állandósítani?

G. N.: Minthogy ez a mérkőzés is mutatta, hullámzó a teljesítményünk. Ha elkapunk egy jó periódust a mérkőzésen, akkor nagyon magas szinten tudunk kézilabdázni. Aztán valaki ,,beleköp a levesünkbe” és megzavarodunk. Ez sok meccsen megmutatkozott, de összességében tavasszal erőn felül teljesítettünk, borzalmasan erős volt ez a bajnokság. Megvertük a bajnokot idegenben, pontot szereztünk idegenben a harmadik helyezettől. Azt mondtam az öltözőben, hogy egy olyan mérkőzés volt, amivel nem tudok elszámolni, az a Karcag elleni idegenbeli. Két pontot szereztek a bajnokságban, pont ellenünk.

Szerintem a sikerekhez a kis csapatokon keresztül vezet az út. Mi is azok vagyunk, de ha megtanuljuk hozni a kötelező győzelmeket és nem bravúr pontokra akarjuk építeni a bennmaradást mindig, akkor ezeket a csapatokat biztosan kell verni. Nagyon jó tanulóév volt, most az elkövetkezendő másfél hét feladata az lesz, hogy átbeszéljük a játékosokkal a jövőt. Nagyon jó lenne együtt tartani ezt a csapatot, mert fiatalok, van bennük fantázia. A szakmai beszámolómat én meg fogom csinálni az elnökség felé. Hogy jövőre bizalmat szavaznak-e felém, az az ő döntésük lesz.

Bajnok lett az ifjúsági csapat. Szerepel-e a tervek között, hogy beépítenek közülük játékosokat a felnőttbe?

G. N.: Néhányuk folyamatosan a felnőtt csapat tagja volt. Szabó Ricsi végigjátssza a mérkőzéseket, Zsiga Roli ősszel nagyon sok szerepet kapott, így hogy visszajött Vikor Tomi külföldről, kicsit háttérbe szorult. Dóczi Tomi kevesebb lehetőséget kapott. Sándor Robinak a tudása alapján már két éve lett volna lehetősége felkerülni, de még nem akart áldozatot hozni a felnőttért, viszont ha ő is akarja, akkor jövőre kihagyatatlan alapember lehet.

[ad 13]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük