Márki-Zay: Elképesztő túlárazások történtek Hódmezővásárhelyen

Négy csapattal rajtolt a Makói Amatőr Kispályás Labdarúgó Bajnokság
2018-05-19
Négy autó futott egymásba az M5-ösön
2018-05-19

[ad 2] [ad 9]

Márky-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, és Hadházy Ákos LMP-s politikus a csütörtöki korrupcióinfón jelentették be, hogy a korábbi városi vezetése durván túlárazva fizetett a kamerahálózat egyes elemeiért.

A 24 cikkéből kiderül, hogy Hódmezővásárhely önkormányzata az elmúlt négy évben három nagy tendert írtak ki a térfigyelőrendszer bővítésére, és mindhárom tenderben voltak közös pontok. Például a nyertes cégek mindig ugyanannak a személynek az érdekeltségi körébe tartoztak, az önkormányzat mindig csak egyetlen egy ajánlat közül választott, és a pályázó mindig pontosan eltalálta az ajánlatban az eredeti becsült értéket.

A milliárdos finanszírozási hiánnyal küszködő város 650 millió forintot költött erre, miközben a kamerahálózat egyes elemei a valóságban harmad, negyedannyiba kerültek, mint amennyit elköltöttek rá az adófizetők pénzéből. A város vezetése olyan értelmetlenül és átgondolatlanul szórta szét a pénzt a túlárazott projektre, hogy az egyik helyi hotel melletti oszlopon összesen hat (!) térfigyelő kamera található, amelyből kettő olyan dome kamera, amely már alapból belát minden irányba, így semmi szükség nem volt a többi felszerelésére.

Horváth András adószakértő azt írta facebook oldalán: ,,Lázárék 2011. óta 650 millió forintot költöttek a város költségvetéséből 300 (!) kamera felszerelésére, úgy hogy az oszlopokon egymás hegyén-hátán állnak a berendezések, ami így – azok hálózatba illesztésével – inkább tekinthető megfigyelő-, mint térfigyelő rendszernek. Emlékszünk ugye, hogy a februári választási kampányában Lázárék listázták Márki-Zay támogatóit? Vajon honnan szerezhették az információkat?”

(index.hu nyomán)

[ad 10]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük