Sándorfalvi képviselők testületi ülésen szavaznának a medve örökbefogadásáról

A nap témája: Hiába ingyenes, a szülők negyede nem kéri gyermekének a HPV-oltást
2018-06-13
Kiégett egy családi ház Apátfalván
2018-06-13

[ad 13] [ad 12]

Sándorfalván három képviselő nem engedné, hogy elvigyék a medvét messzire, annyira megszerették.

Ismert: a májusban Szlovákia felől érkező medve a hónap végén belépett Csongrád megyébe, és haladt a déli határ felé. Június elején Tömörkény közelében járt, 300 kilométert tett meg érkezése óta, majd egy nagyobb esőben elvesztették a nyomát. Később a nyomok szerint Dóc településnél is járt, tehát újabb 20-30 km-t tett meg dél irányába. Végül Sándorfalván véget ért a túra.

A medve a Szegedi Vadasparkba került ideiglenesen. Hétfőn szakértők gyűltek össze, hogy eldöntsék a sorsát, de elhalasztották a döntést: nagyon legyengült az állat a nagy túrában, így újabb vizsgálatokat rendeltek el.

Három sándorfalvi képviselő rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezte, ahol a medve örökbefogadásáról szavaznának, és azt kérnék, hogy maradjon a Szegedi Vadasparkban, a település pedig állná az állat gondozásának költségeit.

Dudás Zoltán képviselőtől megtudtuk: van egy gyergyószentmiklósi születésű barátja, aki ismeri a medvék természetét, és ő úgy gondolja, hogy ez a kóbor állat szelíd volt, különben nem emberek lakta területek felé vette volna az útját. Elmondta: a sándorfalvaiak szívükbe zárták a medvét, és nem akarják, hogy pusztán gazdasági érdekek mentén dőljön el, visszatoloncolják-e Szlovákiába, vagy maradhat Magyarországon.

(fotó: MTI)

[ad 10]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük