Szinte mindenütt helyreállt az áramszolgáltatás a keddi vihar után

Mészáros Lőrinc megvette a szegedi Forrást és a Napfényfürdőt
2018-06-14
Szerdán is a vihar nyomait számolták fel a tűzoltók
2018-06-14

[ad 14] [ad 2]

A Nemzeti Közműveknél kétszázötven fő,  100 szerelőkocsival, 60 munkagéppel dolgozott azon, hogy néhány óra alatt kijavítsák a vihar okozta hálózati károk többségét és újra biztosítsák a folyamatos villamosenergia-ellátást az ügyfelek számára – írja szerda esti közleményében a cég.

A Nemzeti Közművek több száz munkatársa látott neki már az éjszaka, hogy mielőbb felszámolja a szolgáltatási területén keddről szerdára végigszáguldó vihar okozta tömeges üzemzavart. Ennek köszönhetően késő délutánra az áramszolgáltatásból kiesett ügyfelek száma 100 000-ről egy-két ezerre csökkent. A telefonos ügyfélszolgálat emelt létszámmal fogadta hívásokat, néhány óra alatt csaknem 3000 hibabejelentés érkezett.

Valamennyi nagy kiterjedésű, több ügyfélcsoportot érintő középfeszültségű üzemzavart szerdán, az esti órákig sikerül felszámolni. Jelenleg még Dánszentmiklósón, Csemőn, Kunadacson és Lakiteleken dolgoznak a szerelők. Csütörtökön a kisfeszültségű hálózaton keletkezett hibák javításával folytatódik a munka.

A Nemzeti Közművek ezúton is köszöni a hálózati károk helyreállításában résztvevő partnerei és munkatársai helytállását.

[ad 1]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük