Jövő héttől munkaterület lesz a Csipkesor
2018-06-28
A nap idézete
2018-06-29

[ad 7] [ad 5]

Lázár János édesapja, nagybátyja, unokatestvére és annak felesége: a család így együtt több mint 500 hektárt, a Csongrád megyében dobra vert állami földek 4,3 százalékát vihette el a földárveréseken, írja a legújabb Ángyán-jelentés alapján az átlátszó.hu.

A cikk szerint a nagy nyertesek között van még Besenczy Zoltán, Szarvas volt fideszes alpolgármestere és fia, illetve más helyi érdekű oligarchák. Ángyán József, a második Orbán-kormány vidékfejlesztési államtitkára 2015 óta készít tanulmányokat az úgynevezett Földet a gazdáknak! program gyakorlatáról.

A megyei földárverésekről most készült el a hetedik jelentés. Ezúttal a téma Csongrád megye, ahol 12,1 ezer hektárt árvereztek el. A trend a szokásos: kevesen nyertek nagyon sokat, köztük kormány-közeli potentátok hozzátartozói.

A mintegy 12 ezer 100 hektár elárverezett megyei területből több mint 7 ezer 700 hektár, azaz közel 64 százalék, licitálás nélkül, kikiáltási áron talált gazdára.

További 2100 hektár pedig azt alig meghaladó áron, ráadásul a hektáronkénti 10-35 millió forintos európai földárak töredékéért, átlagosan 1,6 millió/ha megfizetésével került az árverési nyertesekhez.

(index.hu)

[ad 4]

1 Comment

  1. SzelidKandur szerint:

    Nagyon helyes! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük