Peren kívül egyezkedhet Márki-Zay Péter az őt perelő kórházigazgatóval

Búzavirág a Csanádi pusztákon
2018-07-07
Czeglédy Csabára vallott a makói iskolaszövetkezet volt elnöke, megváltoztatták ellene a vádat
2018-07-07

[ad 13] [ad 12]

Több százmillió forintot vasalna be most váratlanul a vásárhelyi kórház az önkormányzattól, erről is szó volt a pénteki rendkívüli közgyűlésen. Úgy tűnik, hogy az egészségügyi intézmény a soros a vásárhelyi polgármester megszorongatásában.

Lázár János nélkül ment le a pénteki rendkívüli közgyűlés, amelyen megszavazta a jobboldali többség képviselőtársuk kinevezését a térség szociális intézményi központjának az élére. Majd azon vitatkoztak a képviselők, hogyan fizesse vissza a város azt a jelenleg 264 millió forintra rúgó kölcsönt, amellyel még 2012 óta tartozik a kórháznak. Az ügy több szempontból is érdekes:

Miért pont most küldött felszólítást a kórház ügyvédje az önkormányzatnak? Ez egy régi adósság, ráadásul, a költségvetésben, amelyet még Márki-Zay megválasztása előtt fogadott el a közgyűlés, nem látszódik a részlet.

A tétel eredete önmagában is érdekes, ugyanis még állami támogatásként érkezett az akkor még önkormányzati tulajdonban és működtetésben levő kórházhoz, majd úgy tűnik, hogy az összeget a város egész egyszerűen „lenyúlta”. Az állami támogatás 300 millió forint körüli összeg volt, ebből már az évek alatt törlesztett nagyjából negyven milliót a város. A maradék 264 millió forintot kellene most hirtelen visszafizetnie a városnak.

„A kampányban folyamatosan azt hangsúlyozták, hogy nincs adóssága a városnak, de lassan több csontváz is kiesik már a szekrényből”

– magyarázta Márki-Zay Péter azt, hogy hol itt, hol ott bukkan fel egy-egy tízmilliós tétel. Most éppen a 264 millió forint törlesztése miatt költségvetési módosításai javaslatot nem fogadta el a fideszes többségű testület, így végül a közgyűlésen nem dőlt el, hogyan fizetik vissza a jelentős összeget a kórháznak.

„Arra utasított a közgyűlés, hogy egyeztessek a kórházigazgatóval”

– mondta a vásárhelyi polgármester, de azt is hozzátette, hogy már kereste telefonon az egyébként őt korábban beperlő igazgatót, aki azt közölte, hogy csak írásban hajlandó ezt az egyeztetést lefolytatni.

Az már csak cseppnek számít a tengerben, hogy a kórház 20 millió forintról szóló szerződéseket bontott fel a várossal.

„Nem lep meg, most éppen a kórház feladata, hogy minden fillért csikarjon ki az önkormányzattól”

– ezzel arra utalt Márki-Zay Péter, hogy megválasztása óta minden alkalmat kihasználnak a Fidesz képviselői, hogy lehetetlen anyagi helyzetbe sodorja a várost.

(hvg.hu)

[ad 10]

1 Comment

  1. Micsinai Gyöngyi szerint:

    …fizessék vissza a képviselők , tőlük kell számon kérni , és az akkori polgármestertől . A Kórsos Ágnes is tud róla. Kallai egyezkedjen Lázárral . , 2014 -ig Lázár volt a polgármester. Rokonok . Mire költötték a pénz ? A polgármester Úrnak fel kellene jelenteni , ismeretlen tettesként, röhej , de mindenki tudja , kik a tettesek . Számoljanak el. Az ilyenek miatt , soha nem volt semmire pénz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük