A pitvarosi polgármester szerint nincs ellentét a Társulás polgármesterei között

Nevet is kap az új pihenőpark
2018-07-12
Karaktergyilkosság indult Debreczeni István ellen, de attól a csanádpalotai problémák nem oldódnak meg
2018-07-12

[ad 13] [ad 12]

„Csanádpalota napról-napra csak visszafelé lépked, a fejlődés téveszméjét hirdetve” – ezzel a címmel jelentettük meg cikkünket kedden. Ezzel kapcsolatban küldött közleményt oldalunknak Radó Tibor.

Pitvaros polgármestere leírta, hogy a társulás működésében már 2011-ben is elszámolási viták alakultak ki. Jelenleg még nem döntöttek jövőről, de nincs ellentétük a polgármesterekkel, képviselő-testületi tagokkal, jegyzőkkel. Viszont Debreczeni István ,,hozta fel a személyeskedést és tekint az egész ügyre politikai nyomásgyakorlás eszközeként”. Alább a faluvezető teljes írása:

,,Az igazság és tények látszatát is elkerülő közlésben olyan szintű hazugságáradattal találkoztam, melyet nehéz elviselni. A Társulás működésében már 2011-ben is elszámolási viták alakultak ki. Ezek nyomai később még jobban követhetőek a jegyzőkönyvekben. Az elszámolási viták miatt Magyarcsanád 2015-ben bejelentette kilépési szándékát és a többi társult település többsége is tárgyalta a kilépés lehetőségét. 2016-ban Nagylak is bejelentette kiválását, melyet végre is hajtott. A jelenlegi 7 településből álló Társulás még most sem döntött a pontos jövőről és mivel semmiféle személyes ellentétünk nincs a polgármesterekkel, képviselőtestületi tagokkal, vagy jegyzőkkel szemben így csak és kizárólag a finanszírozás részletei és az elszámolás kapcsán vannak egyeztetések és egyet nem értések. 2017 során a Csanádalberti Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai segítettek az elszámolások elkészítésében, mert a kistelepülések legnagyobb kiadását, amit adóbevételekből kellene finanszírozni azt a Társulás által fenntartott Intézmény generálja. Közös Képviselő-testületi és Társulási ülésen is kifejtettem pont a cikkben is többször említett Debreczeni István képviselő úr részére, hogy nem személyes indíttatás és nem politikai akarat miatt tárgyalunk az elszámolásról. Egyetlen egy személy hozta fel a személyeskedést és tekint az egész ügyre politikai nyomásgyakorlás eszközeként és az pont Debreczeni István.”

[ad 10]

1 Comment

 1. Tibor szerint:

  A teljes levél tartalma:

  Pitvaros Község Önkormányzata képviseletében a 2018.07.10-én „Csanádpalota napról-napra csak visszafelé lépked, a fejlődés téveszméjét hirdetve” címmel megjelent cikkben írtakkal kapcsolatban felháborodott szintű kritikámat fogalmazom meg.

  A cikkben csak és kizárólag azon rész kapcsán van véleményem, ami engem és az általam képviselt települést érinti.
  Az igazság és tények látszatát is elkerülő közlésben olyan szintű hazugságáradattal találkoztam, melyet nehéz elviselni. A Társulás működésében már 2011-ben is elszámolási viták alakultak ki. Ezek nyomai később még jobban követhetőek a jegyzőkönyvekben. Az elszámolási viták miatt Magyarcsanád 2015-ben bejelentette kilépési szándékát és a többi társult település többsége is tárgyalta a kilépés lehetőségét. 2016-ban Nagylak is bejelentette kiválását, melyet végre is hajtott. A jelenlegi 7 településből álló Társulás még most sem döntött a pontos jövőről és mivel semmiféle személyes ellentétünk nincs a polgármesterekkel, képviselőtestületi tagokkal, vagy jegyzőkkel szemben így csak és kizárólag a finanszírozás részletei és az elszámolás kapcsán vannak egyeztetések és egyet nem értések. 2017 során a Csanádalberti Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai segítettek az elszámolások elkészítésében, mert a kistelepülések legnagyobb kiadását, amit adóbevételekből kellene finanszírozni azt a Társulás által fenntartott Intézmény generálja. Közös Képviselő-testületi és Társulási ülésen is kifejtettem pont a cikkben is többször említett Debreczeni István képviselő úr részére, hogy nem személyes indíttatás és nem politikai akarat miatt tárgyalunk az elszámolásról. Egyetlen egy személy hozta fel a személyeskedést és tekint az egész ügyre politikai nyomásgyakorlás eszközeként és az pont Debreczeni István.
  Az Intézmény működése kapcsán egy rossz szót sem mondhatok, de a Társulás közel 6 éve nem tud megfelelő elszámolást készíteni különböző okokból.
  Kérem a Szerkesztőséget, hogy ne állítsanak valótlant és ne rombolják sok-sok ember áldozatos munkáját!

  Az eredeti cikk általam kifogásolt része:
  “Sajnos a történelem Csanádpalotán – úgy tűnik- hogy ismétli önmagát. A település szervezésével 2005-ben létrejött a Csanádpalotai Térségi Alapszolgáltatási Központ és Gyermekjóléti Szolgálat, melyhez Ambrózfalva, Csanádalberti, Királyhegyes, Kövegy, Nagyér és Pitvaros is csatlakozott. A családgondozási, családsegítési és gyermekjóléti, gyermekvédelmi feladatokat ellátó intézmény felügyeleti szerve a csanádpalotai képviselő-testület volt. Működése rendkívül eredményes volt, a térségi összefogás egyik mintapéldájaként is szolgált, egészen 2017-ig. Sajnos azonban Csanádpalota már csak múlt időben beszélhet az intézményben történő részvételről, tekintettel arra, hogy olyannyira elmérgesedett a kapcsolat a térség polgármesterei és Nyergesné Kovács Erzsébet között, hogy a város az integrációból való kilépésre kényszerült.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük