Költői túlzás volt a “nincs tartozás” fideszes kampányszlogen

Kigyulladt egy teherautó Székkutasnál
2018-07-16
A statisztika szerint csak nyolc megyében és a fővárosban keresnek többet Csongrád megyénél
2018-07-16

[ad 5] [ad 7]

A hódmezővásárhelyi önkormányzat a Belügyminisztérium felé egymilliárd, a helyi kórház felé több mint 260 millió forinttal tartozik. Ezekre a február 25-én lezajlott időközi polgármester választás után derült fény. Az ügy – az összeg nagyságán túl – már csak azért is figyelemre méltó, mert az öt hónappal ezelőtti kampányban a fideszes jelölt, Hegedűs Zoltán rendszerint azt mondta: Vásárhelynek nincs adóssága – olvasható a júliusi Vásárhelyi Valóságban.

Az önkormányzati újság azt írja: a kórház felé a kintlévőség hat éve keletkezett. Varga Ildikó jegyző a napokban tartott rendkívüli közgyűlésen kifejtette, 2012-ben az állam pénzt utalt a vásárhelyi kórháznak, de azt az önkormányzat visszatartotta. Az összeg egy részét, 132 milliót tavaly december 31-ig kellett volna megadni, ám a tranzakció elmaradt. A vásárhelyi városházára nemrég ügyvédi felszólítás érkezett, amelyben

a gyógyintézmény azonnali határidővel kéri az összeg első felét, a másik felét, összesen 264 milliót pedig év végééig.

Ez nagy érvágás a helyhatóságnak, a polgármester személyesen kívánt egyeztetni Kallai Árpád főigazgatóval, aki ettől elzárkózott, írásban tisztázzák majd az ügyet.

Egy másik kötelezettség ennek közel háromszorosa, a Belügyminisztérium felé 1 milliárd forintra rúg.

Amint azt Horváth András közgazdász a világhálón kifejti: Hódmezővásárhely 2011-ben és 2012-ben vissza nem térítendő likviditási támogatásként milliárdokat kapott, de szabálytalanságok és hiányosságok miatt a belügyi tárca most egymilliárdot visszakövetel.

,,A polgármesteri hivatalban két munkatársunk közel 6000 számlát vizsgált át és így az összeget reményeink szerint közel 500 millióval sikerül lejjebb tornázni. Márki-Zay Péter polgármester tárgyalt Pogácsás Tibor államtitkárral a Belügyminisztériumban, illetve személyesen mondott köszönetet Pintér Sándor belügyminiszternek. Ám a maradék még mindig komoly teher Vásárhely ez évi költségvetésében”

– fogalmazott a lap.

[ad 9]

1 Comment

  1. Micsinai Gyöngyi szerint:

    Akkor Lázár volt a polgármester , miért nem őt és a csapatát vonják felelősségre ? A tőzsde jól keresett azokban az időkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük