📷 Még Budapestről is jöttek a makói rádiós találkozóra

Templomot rongált Kiszomboron
2018-07-21
📺 Szűcs Judith elvarázsolta a makóiakat
2018-07-21

[ad 12] [ad 10]

Idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját a Makói Rádióamatőr Klub. Ennek jegyében szerveztek programokat szombaton az Aradi úti tanműhelynél, ahol több mint kétszázan fordultak meg a nap folyamán.

Románok, szerbek és rendkívül sok magyar érkezett a huszonhatodik makói találkozóra. Az elektronikai börzén kívül előadások is voltak: az antennamérésekről Nagy János villamosmérnök pedagógus tartott prezentációt, a rádióamatőr szövetség új alelnöke, Molnár Csaba a felmerülő kérdésekre válaszolt. A helyi Görbe Tibor CNC marógép alkalmazási lehetőséget mutatta be és a 3D nyomtatással is meg lehetett ismerkedni.

Az országban a makói klub az egyik legnagyobb, mindössze a fővárosiaknak van több tagja. Fodor Antal, a Makói Rádióamatőr Klub elnöke 1980-ban, 14 évesen csatlakozott a társasághoz. Úgy látja, az elmúlt hatvan évben voltak jó pillanatok, jelesül a tavalyi rendezvény jubileuma, emellett sok érdekes ember fordult meg a csapatban.

Bár a 60 és a 26 is szép évforduló, országosan tapasztalható, hogy öregszik a rádióamatőrök csoportja. Makón is kevés az utánpótlás, a klubba mindössze 4-5 fiatal jár. Az elkövetkezendő időszak feladata, hogy minél több fiatalt szólítsanak meg, ennek első lépései voltak a nagyobb rendezvényeken való megjelenések, például a sportágválasztón, retró fesztiválon.

[ad 9]

1 Comment

  1. Miklos Zoltán szerint:

    Szeretném felvenni a kapcsolatot Fodor Antallal. Elérhetőségem ha3ob.zoli@gmail.com
    Minden segítséget köszönök! VY 73 Zoli

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük