Jégesővel vonult át a vihar szombaton

Somogy után most Csongrád rendőrsége rettegi a hajdani Gyurcsány-államtitkárt?
2018-07-22
Körözött motorok, sisakok, ruhák Nagylakon
2018-07-22

[ad 9] [ad 7]

Jégesővel és felhőszakadással vonult át az újabb vihar szombaton az országon, volt, ahol üveggolyó nagyságú jég esett – hangzott el az M1 Híradójában.

Kaposújlakon villám csapott egy családi ház kéményébe, több helyen 80 km/h-s széllökéseket is mértek. A rossz idő miatt Győrben egy koncert, Szentendrén pedig a dunai gyertyaúsztatás maradt el. A viharoknak még nincs vége, vasárnap is országszerte kell záporokra, zivatarokra számítani.

Hirtelen beborult, majd leszakadt az ég Esztergomban, és Győrt sem kímélte a zivatar, nagy erővel szakadt a városra, a szervezők ezért úgy döntöttek, hogy nem tartják meg az esti Fenyő Miklós koncertet. Óriási felhők tornyosultak a főváros felett, majd az időkép felvételein látható, ahogy villámok csaptak le Budapestre.

Hasonlóan indult a szombat este Kaposváron is. Egymás után jöttek a villámok, és hirtelen az eső is eleredt a somogyi megyeszékhelyen. Kaposújlakon egy családi ház kéményébe csapott a villám. A kémény szerkezetét teljesen megbontotta, de tüzet szerencsére nem okozott. A katasztrófavédelem munkatársai azonnal elhárították a veszélyt.

Az országban több települést sem kímélt a kisebb és nagyobb mennyiségű jég. Kisapostagon, Hegyeshalmon, Sárváron és Bodolybéren esett borsó- és cseresznyenagyságú jég.

Nyugat-, majd Közép-Magyarország után, hajnalban Szegedet is elérte az eső, több hullámban érkezett, és rövid idő alatt 10-15 milliméternyi csapadék hullott.

(hirado.hu)

[ad 5]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük