Körözött motorok, sisakok, ruhák Nagylakon
2018-07-22
1 milliárd forint adóssága van a makói-hódmezővásárhelyi kórháznak
2018-07-22

[ad 9] [ad 7]

Hosszú interjút adott Lázár János a Hódmezővásárhely24 portálnak, amiben főként helyi illetőségű ügyekről esett szó. Az egykori miniszter a beszélgetésben keményen ostorozta Márki-Zay Pétert, szerinte vásárhelyen politikai polgárháború zajlik.

Lázár János korábban azt javasolta a polgármesternek, hogy üljön le a képviselőkkel és készítsenek egy városfejlesztési tervet. „Ilyen vitába szívesen bekapcsolódom, ha meghívnak. Sajnos, még a beszélgetés sem jött létre, nemhogy a városfejlesztési terv (…) Ma az egyetlen szempont: a másik legyőzése, és minden, amiért megdolgoztunk az elmúlt években, napról napra megy tönkre. Óriási hibának tartom” – fogalmazott.

Szerinte Márki-Zay minden lehetőséget felhasznál arra, hogy gyalázza. „… a személyemet, a családomat támadja, sőt, amatőr politológusként az országos politikai pályafutásomról is rendszeresen kifejti a véleményét, igaz erre senki nem kérte, és senkit sem érdekel” – nyilatkozta, majd úgy fogalmazott:

„Kisszerű, provinciális, hónaljszagú veszekedéssel el lehet tölteni akár éveket is, de az a település, ahol a városvezetőnek fogalma sincs arról, 10-20-30 éves távlatban mi jelenti a jövőt, elkerülhetetlenül lemarad a fejlesztési forrásokért vívott küzdelemben”. Az ex-tárcavezető Szeged polgármesteréről is elmondta a véleményét, szerinte:

„Botka László ma már nem megoldás, hanem akadály Szeged számára. Polgármesterként volt néhány jó éve, de ma már hullócsillag, és egyre komolyabb teher, ami visszahúzza a Tisza-parti várost. Emlékszem, Orbán Viktor szegedi látogatásán megkérdezte, milyen lesz a város 10 év múlva. Botka csak habogott. Jó ideje nincsenek már értékelhető válaszai a város jövőjére vonatkozóan”.

(atv.hu, fotó: MTI/Ujvári Sándor)

[ad 5]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük