Somogy után most Csongrád rendőrsége rettegi a hajdani Gyurcsány-államtitkárt?

A nap témája: Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt
2018-07-22
Jégesővel vonult át a vihar szombaton
2018-07-22

[ad 13] [ad 12]

Rendőrőrsöket záratott be, és személyi változásokat tervez az új Csongrád megyei rendőrfőkapitány, Piros Attila – erről ő maga beszélt a minap a Délmagyarországnak adott interjújában. Azt hallani – vetette fel az interjúzó újságíró a rendőrfőkapitánynak –, hogy regnálása óta sok rendőr állt fel, mert elégedetlenek a vezetési stílusával.

Aggódik a Csongrád megyei rendőrállomány: Piros Attila folytatja Somogyban is erősen megosztó vezetői tevékenységét? – kérdi Kepli Lajos országgyűlési képviselő (Jobbik), aki arra emlékeztet: a Gyurcsány-kormány egykori államtitkárának somogyi működése alatt számos alkalommal interpellált a parlamentben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot érintő ügyekben. Ezek az ügyek súlyosan érintették Somogy megye rendészetét, különösen a Balatoni Vizirendészet, a Siófoki Rendőrkapitányság működését, de más kapitányságokat és megyei szerveket is, a személyi állományt, s a parancsnoki garnitúrát is.

Fotó: somogymegye.net

A csongrádi rendőrök Kepli szerint attól tartanak: ott is „tisztogatásba” kezd a dandártábornok. A jobbikos parlamenti képviselő úgy véli, érdemes áttekinteni, somogyi regnálása alatt hány, a megyei főkapitányságot érintő szolgálati panasz, munkaügyi per keletkezett, indult meg, és ezekből mennyit vesztett el az általa irányított szervezet (Kepli Lajos úgy tudja, országos átlag felettit).

„Miért menekülnek el a jól kiképzett, szakfeladatot ellátó vízirendőrök a balatoni vízirendészetet irányító Somogy megyei főkapitányságról, veszélybe kerülhet-e a fürdőzők, hajózók biztonsága Közép-Európa legnagyobb taván a turistaszezonban?”

– kérdezte Kepli 2017-ben Pintér Sándor belügyminisztertől, aki egyebek között azt válaszolta: „A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság tényleges létszámának veszélyes mértékű csökkenésével összefüggő információi tévesek. A kiképzett vízirendészeti rendőrök nagyarányú távozása, netán „menekülése” számadatokkal nem támasztható alá”.

Ezzel szemben az Alfahír is megírta: egy komplett vízirendészeti őrsöt, a balatonkeneseit kellett bezárni azért, mert különböző okokból egyszerűen elfogyott a személyzet.

„Mi folyik a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon?” – ezt is firtatta korábban a jobbikos honatya egy másik kérdésben, ahogyan arról az Alfahír is beszámolt. Azt is tudni szerette volna, mi az oka a különböző, a Siófoki Rendőrkapitányság vezetője, illetve a Rendőrkapitányság állományába tartozó rendőrök tevékenységével összefüggésben indított büntetőeljárásoknak.

Fotó: police.hu

Pintér Sándorhoz címzett képviselői kérdésben volt olvasható az is, hogy „Az elmúlt egy évben a Somogy megyei Katonai Ügyészség több, mint félszáz bűncselekmény ügyében nyomozott (talán jelenleg is nyomoz), melyek között található bűnpártolás, hivatali visszaélés, stb. E bűncselekmények elkövetési helye a Siófoki Rendőrkapitányság. Ennek ki vajon a személyi felelőse?”

Kepli úgy vélte, „érthetetlen a Somogy megyei főkapitány kinevezési-leváltási gyakorlata a parancsnoki állományban, miközben elvándorlásról, elmenekülésről, vészes létszámhiányról szólnak a hírek és bűncselekmények sorának gyanújáról a rendőrségen belül”. Kérdéseire úgy tudjuk, általánosságokon túl konkrét válaszokat nem kapott.

(alfahir.hu)

[ad 10]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!

Sikeresen feliratkozott!

Egy ismeretlen hiba lépett fel. Kérjük próbálja újra!

A www.mcsipos.hu felhasználhatja a megadott információkat, hogy kapcsolatba lépjen Önnel és marketing célra használja fel azokat.