90 millió forintért eladó a régi rendőrség épülete

[share_box]

Az önkormányzat kimondottan szálláshelyfejlesztés célja miatt adja el. Az ingatlan értékesítéséről a hétfő reggeli rendkívüli testületi ülésen szavaztak.

Az előterjesztés kiemeli: az 1.309 m²-es alapterületű ingatlan nincs hasznosítva, a cél, hogy a fürdő fejlesztésével párhuzamosan szálláshelyeket alakítsanak ki benne. Ezt a város szabályozási terve is figyelembe vette, megteremtve a lehetőséget, hogy átjárás valósulhasson meg a fürdő és a majdani szálloda között. Az értékesítés mellett szól továbbá a ,,befektetői környezet élénkülése”, a ,,város turisztikai vonzerejének jövőbeli és közelmúltbeli kedvező megítélése”, és a Hagymatikum fejlesztése.

A régi rendőrség épülete 1928-ban épült, helyi védettséget élvez. A főépület megfelelő alappal rendelkezik, viszont a központi radiátoros fűtés elavult, továbbá a földszinti falazat felvizesedett, a homlokzat rossz állagú, a vakolat mállik.

A pályázat szerint a vételár 90 millió forint+áfa, az adásvételi szerződés megkötésétől számított 5+2 év alatt ki kell alakítani a szálláshelyet. A vételi szándékot 2018. augusztus 21-ig lehet benyújtani az önkormányzatnak.

Bottyán Róbert

Főszerkesztő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük