Szegeden már jól ismerik a BikeSafe-regisztrációt

Csoda történt: Iratokat foglaltak le az Elios-ügyben
2018-07-31
Attila ötször ütötte arcon vitapartnerét egy vásárhelyi vendéglátóhelyen
2018-07-31

[ad 3] [ad 4]

A legutóbbi alkalommal 53 biciklitulajdonos kétkerekűjét vették nyilvántartásba a Szegedi Rendőrkapitányságon tartott regisztráció során.

Az országos népszerűségnek örvendő BikeSafe a kerékpárok védelmének egyik népszerű lehetősége, amelyhez a rendőrség is csatlakozott. Ennek keretében, a biciklitulajdonosok a www.bikesafe.hu weboldalon egy komplex nyilvántartási rendszerben rögzíthetik járművük valamennyi adatát, fényképét. A Szegedi Rendőrkapitányság 2018. július 26-ára hirdetett kerékpár-regisztrációt, amelyen 53 tulajdonos kérte kétkerekűjének nyilvántartásba vételét.

Bár az eljárás nem nyújt a lopás ellen védelmet, de az eltulajdonított kerékpár a rögzített adatok alapján könnyebben felismerhető, megtalálása esetén beazonosítható. Az ország bármely pontján felbukkanó bicikli megtalálásáról a rendőrség közvetlenül értesítheti a tulajdonost, esetleg kiegészítő adatokat is kérhet a teljes beazonosításhoz.

A biztonságos megőrzés feltétele elsőként egy megbízható kerékpárzár, valamint a tulajdonos által megtett intézkedések a bűncselekmények megelőzésére. Ehhez nem árt tudni:

  • Közterületen rövid időre se hagyjuk lezáratlanul kerékpárunkat!
  • Nehezen elvágható anyagból készült zárat alkalmazzunk, a megfelelő zár általában a kerékpár értékének 10-15 %-a!
  • Ne csak a kerék és a váz összezárásával biztosítsuk a védelmet! Javasolt a fix helyhez, korláthoz, kerékpártartóvashoz történő rögzítés!
  • Használt kerékpár vásárlásakor készítsenek az alapvető személyi adatokat tartalmazó (név, személyi igazolványszám, lakcím) adásvételi szerződést, akkor is, ha van eredeti, a kereskedelmi vásárlást igazoló okmány az eladónál!
  • A lezárt kerékpáron (kormányon, tartókosárban) ne hagyjanak hátra értéket, személyi iratokat tartalmazó táskát, vagy pénztárcát!

(police.hu)

[ad 5]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!

Sikeresen feliratkozott!

Egy ismeretlen hiba lépett fel. Kérjük próbálja újra!

A www.mcsipos.hu felhasználhatja a megadott információkat, hogy kapcsolatba lépjen Önnel és marketing célra használja fel azokat.