Márki-Zay: Mi a különbség aközött, hogy valaki betesz a közösbe, vagy kivesz?

Közvilágítási mérést készít elő az áramszolgáltató Csanádpalotán
2018-08-02
A nap idézete
2018-08-03

[ad 9] [ad 10]

Megírtuk: a Petőfi u. 6. szám alatti ingatlant használatba adják a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola részére. A vita kapcsán Hegedűs Zoltán képviselő (Fidesz) azt mondta a polgármesternek, hogy ő az egész épületet odaígérte az édesapjának, ezért nem támogatja az odaítélést. A témával kapcsolatban Márki-Zay Péter hosszú facebook bejegyzésben fejtette ki gondolatait.

,,Fizikatanár édesapám, akárcsak jómagam, önkéntes és ingyenes támogatását ajánlotta fel egy természettudományos játszóház létesítéséhez és működtetéséhez, amiből neki SEMMILYEN ANYAGI HASZNA NEM SZÁRMAZIK”

– kezdte bejegyzését. A városvezető leírta: ,,az állampárt képviselőit és támogatóit jól fizetett állásokkal, fiktív megbízási szerződésekkel, olcsón kiárusított állami tulajdonnal, ingatlanokkal, földbirtokkal, trafikokkal jutalmazzák és pazarló életvitelüket állami pénzen tartják fenn.”

,,Az ehhez szokott fideszes képviselők nem is képesek arra, hogy különbséget tegyenek aközött, hogy valaki BETESZ A KÖZÖSBE vagy KIVESZ BELŐLE”

– utal arra Márki-Zay, hogy a teljes Petőfi utcai volt iskolaépületet az egyetlen osztályterem szűkében lévő református általános iskolának átadva a Fidesz frakció az alábbi civil kezdeményezéseket lehetetleníti el a városban:

  • Mezőgazdasági Egyesület
  • Belvárosi Olvasókör
  • Lövészklub (lőtér)
  • Pingpongozási lehetőség
  • Ifjúsági Közösségi tér
  • Torna és táncklubok
  • Vasútmodellező Klub
  • Retro játékkiállítás
  • Vadászati kiállítás
  • Játszóház / Csodák Palotája

A játszóház kapcsán a polgármester elárulta: nyugdíjas fizikatanár édesapja a budapesti Csodák Palotája korábban rendszeres felkért előadójaként valóban számos fizikai kísérletet és bemutatóeszközt készített és ezekkel örömmel segítene egy hasonló intézmény vásárhelyi felépítésében és működtetésében – mindezt anyagi haszon nélkül.

,,Saját későbbi kijelentése szerint ezt még Hegedűs úr is támogatná – nem értem akkor, hogyan jutott olyan képtelenségre, hogy ezzel a város NEKI egy egész épületet juttatna?!”

– fogalmazott.

Márki-Zay hozzátette: a Fidesz frakciónak nem az volt a célja, hogy a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolának a valóban szükséges osztálytermeket biztosítsák, hanem minden más civil kezdeményezés ellehetetlenítése.

[ad 12]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük