Országos döntőbe jutott strandfociban a MUFC két csapata

Gyűrűs gólyák bukkantak fel a Csanádi pusztákon
2018-08-06
Újabb Lázárhoz közeli tulajdonos a batidai vadászkastélyban
2018-08-06

[ad 9] [ad 7]

A Maros-menti Utánpótlás Futball Club U14-es és U16-os korosztálya bejutott a siófoki országos döntőbe.

U16

A megyei selejtezőn a Mórahalom (6-2), a SZVSE (8-2) és az UTC (4-1) legyőzésével csoportgyőztesként kerültünk a megyei döntőbe.

Ott kissé tartalékosan tudtunk kiállni a sok nyaraló miatt, de így is magabiztosan vertük meg a Hódmezővásárhely (5-1) és a SZEOL ,,B” csapatát, majd mivel már első két hely sorsa eldőlt (itt is két csapat jutott a területi döntőbe) egy igazi presztízs-csatában maradtunk alul a SZEOL ,,A” csapatával szemben (2-5) egy igen színvonalas mérkőzésen.

A középdöntőt Sun City-n rendezték, ahonnan csupán az első kvalifikálhatta magát az országos fináléba.
Az első meccsen egyből következett a megyei döntő visszavágója a SZEOL ellen. Lehetett még fokozni az előző összecsapás színvonalát és izgalmait, hiszen mint utólag kiderült ez a megyei rangadó döntött a győztesről.

A SZEOL jobban sáfárkodott a helyzeteivel és a második 12 perc végére 3-1-es vezetésre tett szert. Nem is igazán volt benne a fordítás lehetősége a játékunkban, ám az utolsó harmadban Varga Viktor fantasztikus egyéni teljesítményének köszönhetően 4-3-ra fordítottunk, ami a végén győzelmet ért.

Ezután felszabadultan játszott a társaság a Debreceni Olasz Foci Suli játékosiból álló Hajdúböszörmény ellen, a végén kicsit kiengedve, de magabiztosan 5-4-re győztünk.

Mivel a szegediek mindkét további mérkőzésüket nagy különbséggel megnyerték, így a Balmazújváros ellen győzelemre volt szükségünk a nap utolsó összecsapásán. Kissé kísértett a múlt, hiszen a tavalyi évben csupán egyetlen góllal maradtunk le a siófoki tornáról, és vereség esetén újra ez történhetett volna. Azonban a történelem nem ismételte önmagát és a gyerekek esélyt sem adtak a balmazújvárosiaknak, 7-2 arányban arattunk győzelmet, így bejutva az U14 mellett az országos döntőbe.

A csapat tagjai: Engedi Krisztián, Nagy Krisztián, Kártyás Dávid, Molnár Ákos, Zsótér Bence, Bódi Lóránt, Varga Viktor, Gálos Tamás, Lóránt Tamás, Bohák Dominik, Hartenstern Kevin, Borbély Boldizsár, Szekeres Tibor.
Felkészítő edző: Erdélyi Mátyás.

U14

Az U14-es csapat a megyei selejtezőt hibátlan mérleggel abszolválta a Sun City-n 2018.06.22-én. A SZVSE „A” csapatát 13-0 és a Mórahalmot 9-2-re legyőzve magabiztosan jutott a megyei döntőbe, ahol a négy csoport győztese mérte össze az erejét.

A megyei döntőben 2. helyezést ért el a csapat a balszerencsés Szentes elleni mérkőzésnek „köszönhetően”, de mivel Csongrád megyében jóval több csapat nevezett a bajnokságra, mint a legtöbb megyében, így innen két csapat került a területi középdöntőbe. Eredmények:

MUFC A – SZVSE C 6-2
MUFC A – Móravárosi Kinizsi 7-0
MUFC A – Szentesi Kinizsi 2-3

A Keleti középdöntő ,,A” csoportjába soroltak bennünket, a mienken kívül volt még három csoport, ahonnan csak az elsők juthattak be a siófoki négyes döntőbe. A nagy melegben nagyszerűen kezdett a csapat, hiszen a Szentesnek azonnal sikerült visszavágni a selejtezős vereségért (7-2), majd a Nyíradonyt is ilyen arányban múlták felül a srácok.
Mivel a Balmazújváros is hozta mindkét mérkőzését így a torna utolsó meccse lett maga a döntő is, vagyis egy meccs az országos döntőért. A nagy melegben rendkívül fizikális csatát hozott a balmazújvárosiak elleni derbi, mely több fordulatot és a lehető legizgalmasabb befejezést tartogatta.

A Balmazújváros elhúzott 2-0-ra gyorsan, majd a Makó 4-2-re fordítani tudott, és már-már úgy nézett ki, hogy eldőlt a továbbjutás sorsa, de az utolsó pillanatokban szerzett két hatalmas gólnak köszönhetően egyenlített az „újváros”, így jöhetett a három perces hosszabbítás. Ezt végül mi bírtuk jobban, két taktikus góllal megnyertük a végletekig kiélezett csatát és bejutottunk a Final Four-ba.

A csapat tagjai: Engedi Krisztián, Engedi Márk, Bódi Erik, Gálos Tamás, Dancsó Bence, Borbély Boldizsár, Kovács Bálint, Olasz Dominik, Bálint Máté, Köröm Ádám, Olasz Dániel, Bohák Nándor.
Felkészítő edzők: Mazula Zoltán és Erdélyi Mátyás.

(Hajdu Szilárd)

[ad 5]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük