Ivartalanításra gyűjtenek a vásárhelyi állatvédők

A nap témája: Péntekig marad a hőségriasztás
2018-08-08
Csak néhány óráig örülhetett a lopott kerékpárnak
2018-08-08

[ad 7] [ad 5]

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete megalakulása óta kiemelten fontosnak tartja az állatvédelem területén a megelőző tevékenységet, így az ivartalaníttatást is. A szervezet eddig több mint 300 cicát ivartalaníttatott önerőből és a svájci Susy Utzinger Alapítvány támogatásának köszönhetően.

Balogh Ernő elnök elmondta, a macskaivartalanítási program folyamatos, hiszen rengeteg utcai cica él Hódmezővásárhely lakótelepein, kolóniákban. Ezek közül nagyon sokat ivartalaníttatott már az egyesület, de még mindig van mit tenni. Az utcai cicák ivartalanítása a kóbor állomány csökkentése érdekében fontos.

Az elnök szerint itt fontos megjegyezni, ha ivartalaníttatnak egy cicát, az sokkal egészségesebb lesz. A kandúrok nem járnak el harcolni, nem lesz büdös a vizeletük, és éjszakánként nem kell a „cicaéneklés” miatt becsuknunk az ablakokat. Hozzátette, ha egy lakótelepen ivartalaníttatják a cicákat és – a TNR módszer szerint – visszahelyezik őket ugyanoda, a nem ott lakó ivaros macskákat elűzik a környezetükből, így az adott területen nem növekszik meg az állomány.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete célul tűzte ki, hogy idén minél több utcai cicát ivartalaníttat a városban. A programhoz bárki hozzájárulhat egy általa gondolt összeggel. A támogatást az egyesület 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámára várják „cica ivartalanítás” közleménnyel.

A szervezet bízik abban, hogy minél többen egyetértenek céljaikkal, és támogatásukkal hozzájárulnak a program folytatásához. Bővebb információk a www.hmvhelyiallatvedo.eu honlapon érhetőek el.

[ad 4]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük