Továbbra is folyamatosan érkezik a szemét a Maroson

Vásárhelyi Őszi Tárlat: 205 alkotást láthat a közönség
2018-08-08
Zajlik az újvárosi közösségi ház bontása
2018-08-08

[ad 12] [ad 13]

Nem csökken a Románia felől érkező PET-palack áradat a Maroson. Kedd délután készített fotónkon látszik: a hulladék megállás nélkül jön, szinte percenként felbukkan egy-egy újabb műanyag palack, ami aztán folytatja útját a Tisza felé.

Alig néhány napja számoltunk be róla: a folyó egyik csendes zugánál, Ferencszállásnál összetorlódott PET-palackokat találtak tömegével. Ezt nem sokkal később az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai összegyűjtötték kézi erővel, csónakból. Összesen 12 m³ szemetet távolítottak el.

Jani János, Ferencszállás polgármestere a sajtónak elmondta: évek óta tapasztalják, hogy rengeteg szemét úszik a vízen, ilyen szemétsziget azonban korábban még nem keletkezett a folyón. Hogy a most érkező palackok fennakadnak-e, az a következő napokban kiderül, az azonban biztos: az úszó hulladékok nem nyújtanak fenséges látványt és a környezetnek sem tesznek jót.

A Maros hossza körülbelül 749 km, ebből a magyar szakasz mindössze 48 km. Hogy a szemét pontosan hol kerül a vízbe, azt nem tudni, hiszen folyása érinti többek között Marosvásárhelyt, Gyulafehérvárt, Dévát és Aradot is.

[ad 1]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük