Közpénzből fizettek párttevékenységet?

[share_box]

Hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt tett rendőrségi feljelentést Márki-Zay Péter polgármester – írja a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

A gyanú szerint még az előző önkormányzati ciklus idején havi bruttó 135, illetve 250 ezer forintos megbízási szerződést kötött a város vezetése két magánszeméllyel. A megbízottak kötelezettséget vállaltak arra, hogy a megbízó önkormányzat utasításainak és érdekeinek megfelelően látják el a tevékenységüket, az ellátandó feladatok körét azonban közelebbről nem határozták meg.

A rendelkezésre álló adatok szerint

a két ember feladata valójában az volt, hogy a februári időközi választáson egy nagy politikai párt aktivistájaként segítsék elő a választási győzelmet.

Azaz – bár közpénzből származott a jövedelmük – a szerződéssel ellentétben nem az önkormányzat érdekében dolgoztak, hanem pártérdeknek megfelelően. Egyikük a közelmúltban írásban úgy nyilatkozott: a feladatai közé tartozott többek között az, hogy

  • aláírásokat gyűjtsön,
  • leveleket kézbesítsen,
  • választásra buzdító telefonokat kezdeményezzen,
  • küldöttként részt vegyen a párt országos tisztújító gyűlésén.

A másik személy február 25-től nem tartotta a kapcsolatot a polgármesteri hivatallal, két, általa később összeállított beszámolóval kapcsolatban kételyek merültek fel – ugyanakkor ismert, hogy rendszeresen dolgozik egy pártirodán.

A polgármester mindkét személy szerződősét felmondta június 26-án. Ha a gyanú beigazolódik, a kifizetett pénzt peres úton követelheti vissza az önkormányzat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük