Hatalmasat kaszáltak egy közbeszerzésen a Békés megyei kormánypárti politikuscsaládok

Megszerezte első pontjait a Makó
2018-08-12
Keresik a hódmezővásárhelyi babakötvényesek pénzét
2018-08-12

[ad 3] [ad 2]

A KDNP által támogatott békési önkormányzati képviselő cége 2,8 milliárdos megbízást nyert. Alvállalkozóként bevonja saját fiának, valamint a térség országgyűlési képviselője testvérének, illetve saját volt alpolgármesterének vállalkozását is.

2,8 milliárd forintért végezheti el a Békés városi székhelyű Békés Drén Kft. az alsó-tiszai hullámtér rendezését – írta meg az uniós közbeszerzési értesítő csütörtöki száma. A cég 99,17 százalékban Barkász Sándor, a KDNP által is támogatott békési önkormányzati képviselő tulajdona (a maradék 0,83 százalék a feleségéé). A politikus 2017-ben került bele egy korrupciós botrányba, ekkor került elő egy hangfelvétel, melyen Békés KDNP-s polgármesteréről, Izsó Gáborról a település akkori jegyzője azt állította, kétmillió forintot ajánlott fel neki, hogy önként távozzon a jegyzői székből. Barkász úgy került képbe, hogy a felajánlott kétmilliós „nem tiszta pénz” tőle származik.

Barkásznak ez aprópénz, vagyonbevallása szerint hat ingatlana, 4 autója, 1,5 millió forint készpénze, valamint 510 millió forint állampapírja van.

A most elnyert közbeszerzésen Barkász vállalkozása természetesen alvállalkozókat fog igénybe venni. Egyikük az In Situ Hungária Kft., mely korábban ugyancsak Barkász Sándor és felesége tulajdonában állt, de alig két éve az egyetlen tulajdonos Barkászék fia.

A másik alvállalkozó sem ismeretlen a békési összefonódásokat ismerők előtt: az Alföld-Plánum Kft. Dankó Béla fideszes országgyűlési képviselőhöz, Kondoros korábbi polgármesteréhez köthető. Az Alföld-Plánumban résztulajdonnal bír Dankó Béla testvére, László, illetve Dankó korábbi kondorosi alpolgármestere, Paluska Zoltán is. Ugyancsak tulajdoni hányaddal bír a kft.-ben Zvara Zoltán, aki szintén Dankó köréhez tartozik.

(A cégadatokhoz az Opten céginformációs rendszerét, valamint a Cégbírósághoz leadott éves beszámolók adatait használtuk.)

(alfahir.hu)

[ad 1]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük